Άδωνις: «Ντροπή» οι κινητοποιήσεις στην Πολυκλινική

«Θα έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο», είπε ο υπουργός Υγείας στους εργαζόμενους της Πολυκλινικής Αθηνών εξαιτίας των κινητοποιήσεών τους.
Άδωνις: «Ντροπή» οι κινητοποιήσεις στην Πολυκλινική
«Σιγά τα ωά!», αναφώνησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική του αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους στην Πολυκλινική Αθηνών, οι οποίοι αποφασίστηκε να μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό αφού κλείσει η Πολυκλινική.

«Θα έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο», πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι κινητοποιήσεις τους είναι ντροπή, όταν ο κόσμος χάνει τις δουλειές του. Σύμφωνα με την απόφαση, η Πολυκλινική θα κλείσει και θα ξανανοίξει ως αστικού τύπου ιατρικό κέντρο, ενώ οι εργαζόμενοί της θα ξαναπιάσουν δουλειά στον Ευαγγελισμό μετά από δεκαέξι ημέρες.

«Φασαρία επειδή θα μετακινηθούν ένα χιλιόμετρο, από την Ομόνοια στον Ευαγγελισμό» αποκάλεσε ο υπουργός τις αντιδράσεις των εργαζομένων, ενώ η εκπρόσωπος του σωματείου των εργαζομένων στην Πολυκλινική Χριστίνα Ράπτη απάντησε ότι, μπορεί να μην απολύονται αυτή τη στιγμή, αλλά ουσιαστικά οι άνθρωποι της Πολυκλινικής μπαίνουν στον προθάλαμο της απόλυσης.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως το υπουργείο εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα και πως οι ευπαθείς ομάδες της πόλης θα ταλαιπωρηθούν ακόμη περισσότερο για να έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του ανέφερε πως οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται από τους εργαζομένους, αλλά από τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Ντροπή σας! Δείξτε στην κοινωνία ότι καταλαβαίνετε», κατέληξε, προσθέτοντας πως όλοι πρέπει να αποδεχθούν τους κανόνες της δημοκρατίας, καθώς "εμάς εξέλεξε ο λαός"».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v