Ο Αρκτούρος επιστρέφει τα 5.000€ στην Χρυσή Αυγή

Η οργάνωση Αρκτούρος ανακοίνωσε την επιστροφή των 5.000 ευρώ, τα οποία είχε λάβει  ως δωρεά από τη Χρυσή Αυγή. Τι απάντησε το κόμμα.
Ο Αρκτούρος επιστρέφει τα 5.000€ στην Χρυσή Αυγή
Η φιλοζωική οργάνωση Αρκτούρος, σε σημερινή της ανακοίνωση, αναφέρει ότι επιστρέφει την δωρεά των 5.000€ από το κόμμα της Χρυσής Αυγής καθώς όπως υποστηρίζει η αποδοχή της αποτελεί σφάλμα.

«Από τα 21 χρόνια λειτουργίας του, τα τελευταία 11 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στήριξε τη δράση του σε ίδιους πόρους, τους οποίους εξασφάλιζε από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων ιδιωτών ή επιχειρήσεων και από εθελοντική προσφορά εργασίας και δράσης ενεργών πολιτών. Δεν συνδέθηκε ποτέ με κυβερνητικές πολιτικές, δεν εισέπραξε κρατικές επιδοτήσεις, δεν συμμετείχε σε κανενός είδους κομματικές διαδικασίες και δεν ενισχύθηκε οικονομικά ή άλλως από κομματικούς μηχανισμούς. Και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μεταβάλει τη στάση του σήμερα.

»Εξάλλου, καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης. Από τη σκοπιά αυτή, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της και για το λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά, ανακαλώντας την αποδοχή αυτή, και επιστρέφει το ποσό των 5000 ευρώ στο συγκεκριμένο κόμμα», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, το ακροδεξιό κόμμα πέρασε στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για «θεαματική κωλοτούμπα», η οποία προκλήθηκε από «άνωθεν πιέσεις» και αναφέρει ότι «αφού έπεσαν τα σχετικά τηλέφωνα, οι λύκοι και οι αρκούδες απέκτησαν πολιτικά φρονήματα».

Ν.Γ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v