Η φωτογραφία από τα Μετέωρα που εντυπωσίασε τη NASA

Φωτογραφία της ημέρας έχρισε στη σελίδα αστρονομίας της η NASA ένα στιγμιότυπο από την βροχή αστεριών πάνω από τα Μετέωρα.
Η φωτογραφία από τα Μετέωρα που εντυπωσίασε τη NASA
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η εντυπωσιακή φωτογραφία από τα Μετέωρα, στην οποία αποτυπώθηκε η βροχή αστεριών στις 10 Αυγούστου. Το όμορφο στιγμιότυπο που τράβηξε ιρανός φωτογράφος έφτασε στα χέρια της NASA, η οποία το έχρισε «Αστροφωτογραφία της ημέρας».

Συγκεκριμένα, κάθε ημέρα η NASA επιλέγει μια διαφορετική φωτογραφία που έχει να κάνει με την ομορφιά του σύμπαντος, και την συνοδεύει από σύντομο σχόλιο επαγγελματία αστρονόμου.

Στις 10 Αυγούστου, σε αυτή τη θέση φιγούραρε η φωτογραφία από τα Μετέωρα, τους μοναδικούς σχηματισμούς βράχων, πάνω από τους οποίους φαίνονται καθαρά δύο πεφταστέρια να διαγράφουν την καθοδική πορεία τους στον έναστρο ουρανό.

Το σχόλιο του αστρονόμου για την φωτογραφία του Babak Tafreshi αναφέρει τα εξής: «Τα δύο φωτεινά μετέωρα (σ.σ. τα πεφταστέρια) που περνούν από τον νυχτερινό θόλο του ουρανού στις 7 Αυγούστου αποτελούν μέρος του φαινομένου των Περσείδων… Επίσης ονομασμένα έτσι εξαιτίας της θέσης τους σε σχέση με τον ουρανό, οι βράχοι με το μοναστήρι στο κάτω μέρος της φωτογραφίας είναι μέρος των Μετεώρων. Τοποθεσία Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς, τα Μετέωρα αποτελούν ένα ιστορικό σύμπλεγμα μοναστηριών κοντά στην Καλαμπάκα, στην κεντρική Ελλάδα».

Δείτε την φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v