Έρευνα: Οι Γερμανοί τουρίστες βλάπτουν το περιβάλλον

Σύμφωνα με πρόσφατη νορβηγική έρευνα, ο τουρισμός του καλοκαιριού μολύνει την ατμόσφαιρα, ενώ το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης βαραίνει τους Γερμανούς τουρίστες.
Έρευνα: Οι Γερμανοί τουρίστες βλάπτουν το περιβάλλον
Μπορεί η ανάπτυξη των συγκοινωνιών και η άνθηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια να κάνουν τις χώρες της Ευρώπης να τρίβουν τα χέρια τους, όμως όπως φαίνεται ο τουρισμός έχει και την «σκοτεινή» του πλευρά.

Σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Κέντρου Κλιματολογίας και Επιστημών του Περιβάλλοντος CICERO στο Όσλο,  οι μαζικές μετακινήσεις με αυτοκίνητο ή αεροπλάνο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, συμβάλλουν έντονα στη μόλυνση της ατμόσφαιρας.

Στην έρευνα αναφέρεται επίσης ότι οι Γερμανοί τουρίστες κατέχουν την αρνητική πρωτιά στη λίστα των τουριστών που μολύνουν το περιβάλλον, καθώς προτιμούν τα μεγάλης διάρκειας και απόστασης ταξίδια. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Κέντρου Κλιματολογίας και Επιστημών του Περιβάλλοντος, οι Γερμανοί μολύνουν με την τουριστική συμπεριφορά τους το περιβάλλον πέντε φορές περισσότερο σε σχέση με τον μέσο ταξιδιώτη παγκοσμίως.

Επίσης εξέχουσα θέση στις προτιμήσεις των Γερμανών κατέχουν και τα ταξίδια αναψυχής με κρουαζιερόπλοια, τα οποία επίσης έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής για τη μόλυνση των θαλασσών.

Πηγή: Deutsche Welle
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v