Το 30% των υπαλλήλων του ΕΟΤ… πήγαινε στη δουλειά!

Το 70% των υπαλλήλων του ΕΟΤ και του ΕΤΕΑ δεν πήγαιναν πέρυσι στη δουλειά. Πληρώνονταν, όμως, κανονικά –πολλές φορές και για υπερωρίες.
Το 30% των υπαλλήλων του ΕΟΤ… πήγαινε στη δουλειά!
Πόσες μέρες τον μήνα σας βρίσκουν στη δουλειά; Αν ήσασταν υπάλληλος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ή του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, αυτή η ερώτηση δεν θα ήταν τόσο ρητορική όσο μπορεί να νομίζετε.

Νέα τραγελαφικά στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοσίου φέρνουν στο φως οι έλεγχοι του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με τα οποία μόνο η μειοψηφία των υπαλλήλων σε ΕΟΤ και ΕΤΕΑ εμφανίζονταν στην εργασία τους.

Συγκεκριμένα, στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) τον περασμένο Νοέμβριο μόνο το... 30,4% των υπάλληλων χτύπησε κάρτα προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία, ενώ το 69,60% δεν συμπλήρωσε το χρόνο εργασίας.

Από τους 121 υπαλλήλους που αποδεδειγμένα δεν τήρησαν τον χρόνο εργασίας, ο υπολειπόμενος χρόνος 33 εξ αυτών ξεπέρασε αθροιστικά τον εργασιακό χρόνο μιας ημέρας, ενώ 65 υπάλληλοι είχαν για τουλάχιστον τρεις ημέρες παραλείψει να σημάνουν το χρόνο εργασίας τους, ως όφειλαν.

Όσον αφορά το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) – πρώην ΤΕΑΥΕΚ, κατά τους μήνες Οκτώβριο 2012 και Φεβρουάριο 2013 που ελέγχθηκαν δειγματοληπτικά, ποσοστό 74,54% και 67,27% αντίστοιχα δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας.

Παρ' όλα αυτά, όπως επισημαίνεται, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού και των δύο φορέων δεν μερίμνησαν ως όφειλαν για την ανάλογη περικοπή αποδοχών και τον πειθαρχικό έλεγχο των υπαλλήλων. Αντίθετα, σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων με ελλιπές ωράριο χορηγήθηκε αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση.

Με αφορμή τα δεδομένα που προέκυψαν από τους συγκεκριμένους ελέγχους, το ΣΕΕΔΔ διατύπωσε προτάσεις προς υλοποίηση από τους ανωτέρω φορείς τόσο για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων ελέγχου, όσο και για την αναζήτηση των αδικαιολόγητα καταβληθέντων και τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών στους ασυνεπείς υπαλλήλους και στα όργανα που, αν και έχουν τη σχετική ευθύνη, παραλείπουν να ελέγξουν την τήρηση του χρόνου εργασίας.

Πηγή: SKAI

(*) Κάντε κλικ στη δεξιά στήλη, Συνοδευτικά Αρχεία, για να κατεβάσετε την απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΟΤ στο δημοσίευμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v