Η δίαιτα του Ντουκάν «ένοχη» για εκατοντάδες θανάτους

Απαγορεύθηκε στον διάσημο «γκουρού» της δίαιτας, Pierre Dukan, να ασκεί την Ιατρική, αφού χάπια που συνταγογραφούσε ευθύνονται για εκατοντάδες θανάτους.
Η δίαιτα του Ντουκάν «ένοχη» για εκατοντάδες θανάτους
Ο άνθρωπος που υποσχέθηκε σε εκατομμύρια ανθρώπους εγγυημένη απώλεια βάρους και σύστησε την δίαιτα Ντουκάν, που φέρει το όνομά του και τον έκανε εκατομμυριούχο, δέχθηκε τα πυρά των γαλλικών αρχών, οι οποίες του απαγόρευσαν να ασκεί την Ιατρική, θεωρώντας τα χάπια που συνταγογραφούσε υπεύθυνα για εκατοντάδες θανάτους.

Συγκεκριμένα, το ιατρικό συμβούλιο της Γαλλίας αποφάσισε πως ο Pierre Dukan εξαπάτησε πολλούς ασθενείς, συστήνοντάς τους δίαιτα απώλειας βάρους με τα χάπια Mediator, τα οποία συνδέονται με περίπου 1.800 θανάτους στη χώρα.

Η απαγόρευση ισχύει για οκτώ ημέρες, αλλά ούτως ή άλλως θεωρείται συμβολική, καθώς ο Dukan έχει αποσυρθεί οικειοθελώς από την ενεργό δράση εδώ και δύο χρόνια. Το ιατρικό συμβούλιο του επέβαλε επίσης να πληρώσει αποζημίωση ύψους 6.000 ευρώ σε πρώην ασθενή του που πριν από αρκετές δεκαετίες απέκτησε καρδιακά προβλήματα μετά την συνταγογράφηση του Mediator από τον Dukan ως θεραπεία για την διαβήτη.

Ο 71χρονος Dukan, το βιβλίο για την δίαιτα του οποίου πούλησε πάνω από 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και του απέφερε 38 εκατομμύρια ευρώ, έχει ασκήσει έφεση στην απόφαση. Το συγκεκριμένο φάρμακο έχει ήδη απαγορευθεί από το 2009 στη Γαλλία, ενώ είχαν προηγηθεί απαγορεύσεις στην Ιταλία και την Ισπανία.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v