Αντι-δίαιτα: 8 «κολασμένα» γεύματα

Πατάμε pause στην διατροφή και απολαμβάνουμε τα πιο λαχταριστά και θερμιδοφόρα γεύματα.
Αντι-δίαιτα: 8 «κολασμένα» γεύματα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μπορεί κατά καιρούς να εκθειάζουμε την σημασία της σωστής διατροφής ή της κατάλληλης δίαιτας στην σιλουέτα και στην γενικότερη υγεία μας, όμως σπάνια θα πούμε όχι σε έναν λαχταριστό πειρασμό, γλυκό ή αλμυρό. Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια της Δίαιτας συγκεντρώσαμε, ψηφίσαμε και αναδείξαμε τα αγαπημένα μας θερμιδογόνα γεύματα σε ένα «κολασμένο» Top 8. Μην διστάσετε να προσθέσετε τις δικές σας αγαπημένες θερμιδοφόρες βόμβες, σαν αντίποινα στην μάστιγα της νευρικής ανορεξίας.

Σουβλάκι, το κλασσικό

Όσα χρόνια και αν περάσουν, οι σταθερές αξίες δεν πεθαίνουν. Εννοείται θα το παραγγείλετε με φουλ λαδωμένη ζουμερή πίτα, πατάτες και σος ή τζατζίκι αναλόγως με το τι θα βάλετε μέσα (κεμπαπ, κοτόπουλο, χοιρινό, γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο, μπιφτέκι). Σίγουρα θα έχετε το δικό σας «τυλιχτό» στέκι για να το απολαύσετε, όμως δείτε τα δικά μας best of εδώ και εδώ.

Pizza, η αφράτη

Όσο πιο αφράτη, τόσο πιο θερμιδογόνα και απολαυστική, όσο πιο τίγκα στα υλικά, τόσο πιο κολασμένη. Μην κάνετε εκπτώσεις λοιπόν, ούτε στα υλικά ούτε στο πάχος της ζύμης ούτε στο περιεχόμενο αυτής.

Εξαιρετικές επιλογές η Greek Lover (μοτσαρέλα, φέτα, ελιές, πεπερόνι, μανιτάρια) με ζύμη Star Pizza σε μεγάλο μέγεθος με 12 «κρατήρες» γεμάτους τυρί Philadelphia (Pizza Hut), η Super Supreme Special με την ίδια ζύμη και μοσχάρι, χοιρινό με σκόρδο, ζαμπόν, πεπερόνι και μανιτάρια (Pizza Hut), η Carbonara Lover’s με σάτλσα carbonara και bacon (Pizza Hut), η Cheddar Melt (Domino’s) με έξτρα τυρί cheddar, bacon και μανιτάρια και η Pepperoni Classic (Domino’s) με έξτρα μοτσαρέλα και πεπερόνι.

Πεϊνιρλί, το ενισχυμένο

Όπως και η pizza, το πεϊνιρλί δεν είναι να το... λυπάσαι. Αυγό, παστουρμάς, σουτζούκι και bacon του ταιριάζουν εκπληκτικά και χωρίς αυτά πιθανώς να μην έμπαινε καν στην λίστα μας με τα πιο παχυντικά γεύματα. Αν πραγματικά θέλετε να το ευχαριστηθείτε σε ένα περιβάλλον που θα σας ανοίξει την όρεξη, τότε συνιστούμε να αποφύγετε τα «έτοιμα» των φούρνων και να βάλετε πλώρη προς Δροσιά μεριά, όπου δύο «ιερά τέρατα» παραδίδουν εδώ και δεκαετίες μαθήματα γεύσης: ο Ελευθεριάδης (έχει και στο Χαλάνδρι) και ο Τεχλικίδης.

Hot Dog, το γρήγορο

Ξεχάστε την «φτωχή» έκδοση με μουστάρδα, μαγιονέζα και κέτσαπ. Όταν λέμε hot dog, εννοούμε την σούπερ ενισχυμένη έκδοση του ιδιαίτερα δημοφιλούς street food με όλα τα παραπάνω, συν: καραμελωμένα κρεμμύδια, πατάτες τηγανιτές, λάχανο, καρότο, bacon και μανιτάρια. Θα το βρείτε σε όλα τα «βρώμικα» πριν ή μετά το ξενύχτι και σε ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία στο HA! Dog στο Χαλάνδρι και την Νέα Ερυθραία όπου θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε λουκάνικα, αλλά και «μπινελίκια» (cheddar σως, μανιτάρια, chilli con carne) για να το διαμορφώσετε κατά το δοκούν.

Burger, το Αμερικάνικο

Και εδώ ισχύει το «όσο πιο ενισχυμένο, τόσο πιο καλό». Επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να τσιγκουνευόμαστε, βουρ στο… μπιφτέκι. Eκπληκτικό το Bacon Mushroom Classic στο Thomas Cook με τυρί cheddar και σος τυριού cheddar ανακατεμένη με μανιτάρια και καπνιστό bacon, εξίσου καλό το Godfather Burger των Simply Burgers με διπλό τυρί και μπέικον και το κλασικό Cheeseburger στο Queens στην Γλυφάδα. Για ακόμα περισσότερες επιλογές χορταστικών burger, κλικ εδώ.

Καρμπονάρα, η κρεμώδης

Στην ορίτζιναλ εκδοχή της, με πανσέτα, κρέμα γάλακτος και αυγό, η δημοφιλής ιταλική μακαρονάδα διεκδικεί με αξιώσεις τον θρόνο του βασιλιά των πιο γευστικών και θερμιδοφόρων ζυμαρικών. Επειδή δύσκολα θα βρείτε την αυθεντική συνταγή της στα εστιατόρια, προτείνουμε να την ετοιμάσετε σπίτι. Δείτε την συνταγή εδώ.

Επί του πιεστηρίου: Μερακλήδες αναγνώστες μας ενημέρωσαν ότι προσθέτουν και λουκάνικο στην συνταγή. Ομολογούμε πως δεν το έχουμε μέχρι στιγμής δοκιμάσει, όμως και μόνο η σκέψη μας κάνει σίγουρους για την απόλυτη επιτυχία του εγχειρήματος.

Donuts, τα αφράτα

Γεμιστά με σοκολάτα ή κρέμα, πασπαλισμένα με ζάχαρη ή μπισκότο, στρογγυλά, τρίγωνα, μπουκίτσες, λουσμένα με μαρμελάδα. Οι επιλογές που έχουμε για να απολαύσουμε τους λαχταριστούς "λουκουμάδες" είναι δεκάδες. Οι διευθύνσεις πάλι που να στέκονται αντάξιες των προσδοκιών μας ελάχιστες. Έτσι, ξεχωρίζουμε μέχρι στιγμής τα λαχταριστά  
Nanou Donuts, παρά τις ουρές που δημιουργούνται έξω από τα κατά τόπους πρατήρια κάθε μέρα 7 με 9μισι το βράδυ ελέω happy hour (5€ το κιλό τα μικρά και 0,60€ το κομμάτι τα μεγάλα γαρ) και εκείνα των Cofee Time.

Παγωτό, το επίκαιρο

Ιδανικό και λαχταριστό επιδόρπιο μετά από ένα εξίσου λαχταριστό γεύμα και πιο επίκαιρο από ποτέ εν όψει καλοκαιριού. «Για να κατέβει κάτω» η λαδίλα των παραπάνω εδεσμάτων, ένα παγωτάκι είναι ό,τι πρέπει. Όχι, δεν πρόκειται να αρκεστούμε στην παραδοσιακή εκδοχή κρέμα σοκολάτα. Θα την ενισχύσουμε με θρυμματισμένα Smarties και σιρόπι φράουλας (Mc Flurry) ή θα την αλείψουμε πάνω από μια φρεσκοψημένη βάφλα με σιρόπι καραμέλας στο Waffle House. Περισσότερες «παγωμένες» διευθύνσεις εδώ.

Καλή χώνεψη!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v