Τι θα οδηγούσε ο Ιησούς; Ο Πάπας συμβουλεύει…

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τα φανταχτερά αυτοκίνητα που οδηγούν πολλοί ιερείς, συμβουλεύοντάς τους να προτιμούν πιο… ταπεινά οχήματα.
Τι θα οδηγούσε ο Ιησούς; Ο Πάπας συμβουλεύει…
Ο νέος Πάπας, Φραγκίσκος, έχει βάλει στόχο να επαναφέρει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία σε πιο εγκρατή μονοπάτια, ώστε να εστιάζει την προσοχή της στους φτωχούς. Ως μέρος αυτής της στρατηγικής, το περασμένο Σάββατο, ο Ποντίφικας προχώρησε σε νουθεσίες προς νεαρούς κληρικούς, ιερείς και μοναχές σε όλο τον κόσμο, που περιλάμβαναν οδηγίες σχετικά με… smartphone και Ι.Χ.

Συγκεκριμένα, ο Πάπας δήλωσε: «Με πονά να βλέπω έναν ιερέα ή μία μοναχή με το τελευταίο μοντέλο αυτοκινήτου, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο για ορισμένες εργασίες, αλλά σας παρακαλώ να διαλέξετε ένα πιο ταπεινό όχημα. Αν σας φαίνεται πιο ωραίο ένα “φανταχτερό” αυτοκίνητο, σκεφτείτε πόσα παιδιά πεθαίνουν από την πείνα στον κόσμο».

Ο δρόμος προς την ευτυχία δεν περιλαμβάνει το κορυφαίο smartphone ή τα μοδάτα αξεσουάρ, συμπλήρωσε ο Ποντίφικας, ο οποίος από την στιγμή που διαδέχτηκε τον Πάπα Βενέδικτο τον Μάρτιο, αποκήρυξε τα περίτεχνα παπικά κοσμήματα και επέλεξε να ζήσει σε έναν ξενώνα του Βατικανού παρά στα πλούσια παπικά διαμερίσματα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA αποκάλυψε πως το όχημα που προτιμά ο Πάπας Φραγκίσκος για την μετακίνησή τους εντός των τειχών του Βατικανού είναι ένα Ford Focus.

Πηγή: Reuters

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v