UFO: 6 μυστηριώδεις ιστορίες με ΑΤΙΑ και εξωγήινους

Υπάρχουν τελικά εξωγήινοι; Διαβάστε έξι ιστορίες που γέννησαν συνωμοσιολογίες περί UFO εξαιτίας περιστατικών τα οποία ακόμη δεν έχουν βρει εξήγηση.
UFO: 6 μυστηριώδεις ιστορίες με ΑΤΙΑ και εξωγήινους
Αν θεωρείτε γραφικές τις ιστορίες που κυκλοφορούν περί θέασης εξωγήινων και περίεργων λάμψεων στον ουρανό, που δεν είναι παρά αποκυήματα της φαντασίας ελάχιστων αλλοπαρμένων, σας πληροφορούμε πως δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ έδειξε πως το 50% του πληθυσμού πιστεύει στην ύπαρξη των UFO, ενώ ένα 5% θεωρεί πως έχει δει κάτι που θα μπορούσε να είναι UFO. Μάλιστα, στις 2 Ιουλίου, οι απανταχού «εξωγηινολόγοι» γιορτάζουν την Παγκόσμια ημέρα ΑΤΙΑ.

Φυσικά, για όλα δυνητικά υπάρχει μια λογική εξήγηση: Μπορεί να πρόκειται για «παρεξηγημένα» φυσικά φαινόμενα, όπως λάμψεις αστέρων ή κομητών ή και τεχνητά φαινόμενα, όπως αεροσκάφη που προσγειώνονται, πειραματικά αεροσκάφη, αερόστατα, ή ακόμη και απάτες επιτήδειων που επιζητούν τα 15 λεπτά δημοσιότητάς τους μέσω… Άρη. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες υποθέσεις που σχετίζονται με θέαση παράξενων φαινομένων και ιντριγκάρουν ακόμη και τους πιο καχύποπτους. Όπως οι παρακάτω:

*Ο δίσκος του Roswell
Από τα πιο γνωστά περιστατικά που σχετίζονται με πιθανολογούμενη έλευση ΑΤΙΑ στον πλανήτη, η ιστορία του αγρότη Matt Brazell από το Roswell του Νέου Μεξικό θεωρείται η πιο δημοφιλής στις τάξεις των αυτοαποκαλούμενων… ufologists. Στις 2 Ιουλίου του 1947 –ημερομηνία που εξελίχθηκε σε παγκόσμια ημέρα των ΑΤΙΑ- ο αμερικανός αγρότης βρήκε περίεργα ίχνη και συντρίμμια από μέταλλο και ξύλο κοντά στην φάρμα του, και ειδοποίησε τις αρχές, υποστηρίζοντας πως έχει προσγειωθεί στο χωράφι του ιπτάμενος δίσκος. Οι αρχές μετά την πρώτη επιτόπια έρευνα φαίνεται να συμφώνησαν μαζί του, αλλά στην συνέχεια άλλαξαν το «πόρισμα», κάνοντας λόγο για πτώση αερόστατου της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Αρκετά χρόνια αργότερα, όμως, ο εν αποστρατεία πλέον επικεφαλής των Αεροπορικών Δυνάμεων που είχε αναλάβει την υπόθεση, δήλωσε πως τελικά όντως επρόκειτο για εξωγήινη άφιξη, δημιουργώντας μια θεωρία συνωμοσίας που καλά κρατεί ως σήμερα. Ακόμη και μετά τις αποκαλύψεις της Αεροπορίας το 1995 πως η συγκεκριμένη υπόθεση ΑΤΙΑ ήταν ουσιαστικά αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, ώστε να κρατηθεί μυστικό το πραγματικό διακύβευμα της υπόθεσης, που δεν ήταν άλλο από την ύπαρξη «κατασκοπικών» αμερικανικών αεροσκαφών κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Οι «θιασώτες» της εξωγήινης ζωής ωστόσο αρνούνται να το πιστέψουν και έχουν μετατρέψει την φάρμα εκείνου του αγρότη σε Μέκκα τους, που έχει κάνει πλούσια την μικρή πόλη του Roswell.

*Η πτήση στο όρος Rainier
Λίγο νωρίτερα την ίδια χρονιά με τον παραπάνω αγρότη, υπήρξε άλλο ένα ζευγάρι μάτια που αντίκρισε κάτι περίεργο και ξεκίνησε μία θεωρία η οποία λογίζεται ως η αρχή της «μοντέρνας εποχής» της εξωγήινης συνωμοσιολογίας. Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας και πιλότος από το Σιάτλ, Κέβιν Άρνολντ, βρισκότνα εν μέσω μιας πτήσης πάνω από το όρος Rainier στην Ουάσιγκτον το 1947, όταν εντόπισε στο ραντάρ του κάποιους «κυκλικούς» σχηματισμούς να ίπτανται πάνω από το βουνό, τρέχοντας με ταχύτητα πολλές φορές μεγαλύτερη από το καλύτερο αεροσκάφος που είχε εφεύρει ο άνθρωπος ως τότε.

Αφού προσγειώθηκε, μίλησε στα media για την «συνάντησή» του με τα αεροσκάφη, κάνοντας λόγο για «saucers» (δίσκους) που ίπταντο. Θεωρείται πως έκτοτε ο συγκεκριμένος όρος έγινε μέρος της παγκόσμιας κουλτούρας και τα λόγια αυτά του Arnold προκάλεσαν κύματα θεωριών. Οι πιο δύσπιστοι υποστηρίζουν ότι ο Arnold πιθανότατα έκανε λάθος στους υπολογισμούς της ταχύτητας των αεροσκαφών ή πως οι σχηματισμοί δεν ήταν παρά ο αντικατοπτρισμός του ίδιου του του αεροσκάφους.

*Το ΑΤΙΑ του Βελγίου


Το πιο δυνατό επιχείρημα στα χέρια όσων πιστεύουν στους εξωγήινους είναι ίσως η παραπάνω φωτογραφία που λήφθηκε στο Βέλγιο το 1990. Άνθρωποι το είδαν από τη γη, πύργοι ελέγχου το εντόπισαν στις οθόνες τους, φωτογράφοι το απαθανάτισαν και το ΝΑΤΟ κλήθηκε να διαλευκάνει την υπόθεση του παράξενου αντικειμένου στον βελγικό ουρανό με τα τέσσερα δυνατά φώτα. Κάποιοι υποστηρίζουν πως εκείνο το βράδυ είδαν πολλά τέτοια αντικείμενα στον ουρανό, τα οποία μάλιστα επιδίδονταν σε επιδέξιες στροφές και μανούβρες που θα σκότωναν οποιονδήποτε γήινο πιλότο. Η υπόθεση δεν διαλευκάνθηκε ποτέ, ενώ οι σκεπτικιστές κάνουν λόγο για… μαζική παράκρουση των 13.500 ανθρώπων που δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

*Το UFΟ του Ιράν
Σε μια παρόμοια περίπτωση, αλλά αρκετά χρόνια πριν, το μακρινό 1976, τα ραντάρ των ιρανικών αεροπορικών δυνάμεων εντόπισαν ένα παράξενο αεροσκάφος να πραγματοποιεί ελιγμούς. Όταν ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη επιχείρησαν να το ακολουθήσουν, τα όργανά τους έβγαιναν εκτός λειτουργίας κάθε φορά που το πλησίαζαν, κάτι που τα εμπόδισε τελικά να μάθουν περί τίνος επρόκειτο. Το περιστατικό θεωρείται η πρώτη «εξωγήινη εμφάνιση» στα ανθρώπινα ραντάρ, καθώς μέχρι τότε τα μηχανήματα δεν είχαν καταγράψει σαφές σήμα, γεγονός που έδινε λαβή στους σκεπτικιστές για να αποκαλούν τέτοιες ιστορίες απάτες ή φαντασιοπληξίες.

*Η απαγωγή των Hill
Τον Σεπτέμβριο του 1961 σημειώθηκε η πρώτη απαγωγή –ή τουλάχιστον αυτό υποστήριξαν οι… απαχθέντες- ανθρώπων από εξωγήινους. Η Betty και ο Barney Hill οδηγούσαν στον δρόμο κοντά στο Groveton του New Hampshire, όταν ξαφνικά, σύμφωνα με τους ίδιους, αντίκρισαν ένα ΑΤΙΑ. Μετά από αυτό, δεν θυμόντουσαν τίποτα, παρ’ ότι είχαν μεσολαβήσει αρκετές ώρες, οι οποίες συνοδεύονταν από κενό μνήμης. Για αρκετό καιρό, το ζευγάρι υπέφερε από έντονους εφιάλτες, στους οποίους έβλεπε πως γκρίζα εξωγήινα πλάσματα τους περιεργάζονταν, σαν να ήταν πειραματόζωα και στην συνέχεια τους άφηναν να φύγουν. Το ζευγάρι επισκέφθηκε τον υπνωτιστή dr. Benjamin Simon, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Hill είχαν επηρεαστεί έντονα από ένα τηλεοπτικό επεισόδιο με εξωγήινους που είχαν παρακολουθήσει λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ωστόσο συμπλήρωσε πως αυτό δεν εξηγεί κάθε πτυχή της εμπειρίας που οι δύο Αμερικανοί δηλώνουν πως βίωσαν.

*Ο εξωγήινος του Mantell
Πρόκειται για το περιστατικό που μετέτρεψε την εικόνα που είχε το ευρύ κοινό ως τότε για τα «χαριτωμένα πράσινα εξωγήινα πλασματάκια», σε μια επικίνδυνη εκδοχή που δεν μπορούσε παρά να είναι θανάσιμος κίνδυνος για τους Γήινους. Τον Ιανουάριο του 1948, ο πιλότος της αμερικανικής αεροπορίας Thomas Mantell έπεσε μαζί με το αεροσκάφος του, στην προσπάθειά του να καταδιώξει ένα περίεργο αντικείμενο στον ουρανό του Κεντάκι. Ο πιλότος έφτασε να πετά σε πολύ μεγάλο υψόμετρο, όπου δεν υπήρχε οξυγόνο, ακολουθώντας έναν «ασημένιο δίσκο», ώσπου κάποια στιγμή όλα μαύρισαν γύρω του καθώς πλησίαζε το αντικείμενο – αμέσως μετά ακολούθησε η πτώση του στο έδαφος. Οι πιο ψύχραιμοι υποστήριξαν πως ο Mantell δεν κυνηγούσε παρά ένα μετεωρολογικό αερόστατο, κάτι που όμως δεν εμπόδισε το ευρύ κοινό από το να αποκτήσει την πεποίθηση πως υπάρχουν «πολιτισμοί πέρα από τη Γη που θέλουν το κακό μας».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v