Σ. Σπανουδάκης: «Η ΝΔ έχει το σύνδρομο της πόρνης»

Αποκαλυπτικός ήταν ο συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης σε δημοσίευσή τους στο Facebook, μέσω της οποίας άσκησε δριμύτατη κριτική στην πολιτική ηγεσία.
Σ. Σπανουδάκης: «Η ΝΔ έχει το σύνδρομο της πόρνης»
«Δεν θεωρώ ότι πια έχουμε πραγματική Δημοκρατία. Σε ποια δημοκρατία θα ήταν αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, ο αρχηγός ενός κόμματος του 4-5 % και θα διόριζε και υπουργούς. Και σε ποιά δημοκρατία, ένα κόμμα τού 10-15%, δεν "δικαιούται δια να ομιλεί" και υβρίζεται καθημερινά από όλους, χωρίς να του δίνεται βήμα να απαντήσει. Συμφωνείς ή όχι μαζί του», αναφέρει μεταξύ άλλων ο συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης σε δημοσίευσή του στο Facebook η οποία έχει ήδη προκαλέσει πολλές συζητήσεις.
 
Με τον τίτλο «Άλλα δυο λόγια», ο διάσημος συνθέτης τοποθετείται σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, σχολιάζει τους «αριστερούς» καλλιτέχνες, κατακεραυνώνει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την διαπλοκή και δηλώνει τον σεβασμό του στον Σεφέρη, τον Ελύτη, την Λαμπέτη, τον Χορν, τον Χατζιδάκη και τον Παπαθανασίου.

«Τό "δεξιό" κόμμα της ΝΔ, είναι για μένα το πιο αποκρουστικό. Δεν υπάρχουν πιο πολιτιστικά και πολιτικά δειλοί άνθρωποι. Θαυμάζουν και υποστηρίζουν ό,τι τους φτύνει και ταλαιπωρούν και περιθοροποιούν, ό,τι τους βοηθάει ή τους βλέπει με αγάπη. Έχουν το σύνδρομο, της πόρνης. Θέλουν δυστυχώς, τον νταβατζή τους. Και τον βρήκαν επιτέλους, στο πρόσωπο του Βενιζέλου, της Γεννηματά καί των υπολοίπων "μαυρισμένων" προσφάτως απο τους Έλληνες, πολιτικών», λέει για το κόμμα της ΝΔ.

Ενώ για τους «αριστερούς» καλλιτέχνες αναφέρει: «Επίσης για την απίστευτη διαπλοκή και έλεγχο που ασκούν τα αριστερά-σοσιαλιστικά κόμματα στον "πολιτισμό" μας. Ξέρετε πολλούς καλλιτέχνες, πανεπιστημιακούς και άλλους που να μην κλείνουν το ρήμα αριστερός, προοδευτικός κλπ, σε ολους τους τόνους και τις υποκλίσεις; Όλα όσα ανωτέρω είπα, τι με κάνουν; δεξιό, φασίστα, βασιλικό, χουντικό; Αυτά είναι μερικά μόνον, από τα ονόματα που κατά καιρούς μου αποδώσαν».

Δείτε αναλυτικά την δημοσίευση εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v