Κριστίν Λαγκάρντ: «Κάποτε θα αναγνωριστεί η δράση του ΔΝΤ»

Η δράση του ΔΝΤ στην Ευρώπη μπορεί σήμερα να επικρίνεται, κάποτε όμως θα αναγνωριστεί, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της.
Κριστίν Λαγκάρντ: «Κάποτε θα αναγνωριστεί η δράση του ΔΝΤ»
Κάποια στιγμή στο μέλλον, η δράση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην ευρωπαϊκή ήπειρο θα αναγνωριστεί, κι ας επικρίνεται σήμερα. Τάδε έφη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στην ίδια συνέντευξη η Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα "θα κρατήσει καλά". Επιπλέον, η προϊσταμένη του ΔΝΤ προέβλεψε ότι τυχόν εκταμίευση δανειακής δόσης από το ΔΝΤ προς την Αίγυπτο, η οικονομία της οποίας είναι σε καμπή, "δεν θα επαρκέσει" για να ξεπεράσει η χώρα αυτή τις τωρινές δυσκολίες της.

Έκρινε ταυτοχρόνως ότι είναι "μεμπτές" και "γενεσιουργές αδικίας" οι τεχνικές της φορο-αποφυγής, που μετέρχονται οι πολυεθνικοί όμιλοι για να συρρικνώσουν τα φορολογικά βάρη τους.

Τέλος, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υπογράμμισε στην συνέντευξή της ότι "δεν έχει φιλοδοξία", να διαδραματίσει στο μέλλον κάποιο ρόλο στην πολιτική σκηνή της πατρίδας της, Γαλλίας.

Πηγή: News247.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v