Απαγορεύτηκαν… οι ρακέτες στην Δυτική Μάνη!

Με μια πρωτοφανή απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης απαγόρευσε τις ρακέτες στην παραλία της Στούπας για την προστασία των λουόμενων.
Απαγορεύτηκαν… οι ρακέτες στην Δυτική Μάνη!
Το πιο αμφιλεγόμενο χόμπι του καλοκαιριού, οι ρακέτες παραλίας έγιναν αντικείμενο διαμαρτυρίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Δυτικής Μάνης, το οποίο πρωτοπορώντας αποφάσισε να τις απαγορεύσει στην παραλία της Καλογριάς.

Η ενόχληση των λουόμενων αλλά και αρκετά ατυχήματα και ανοιγμένες μύτες από… αδέσποτα μπαλάκια ώθησαν τον Σύνδεσμο Καταλυμάτων Δυτικής Μάνης και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Στούπας να συντάξουν και να παραδώσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο εξαιρετικά… παραστατική αίτηση-διαμαρτυρία, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο χώρος που μένει για αυτούς που δεν θέλουν να νοικιάσουν ομπρέλα και ξαπλώστρα, αλλά να καθίσουν στην άμμο ελεύθερα, είναι ελάχιστος και αυτόν τον έχουν καταλάβει οι φανατικοί οπαδοί της ρακέτας οι οποίοι είναι κυρίως άνθρωποι άσχετοι με τον τουρισμό που δεν σέβονται κανέναν και παίζουν με τρελό ζήλο ανάμεσα στις ξαπλώστρες των επισκεπτών μας, που αντί να χαλαρώσουν και να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα, σπάνε τα νεύρα τους από τα μπαλάκια που σφυρίζουν δίπλα στα αυτιά τους και κυριολεκτικά τρομοκρατούνται από τα "καρφωτά" μπαλάκια που δέχονται πολύ συχνά κατακέφαλα.

»Έχουμε γίνει μάρτυρες εξαιρετικά δυσάρεστων καταστάσεων στο παρελθόν και δέκτες έντονων διαμαρτυριών από τους πελάτες μας. Οι τραυματισμοί είναι συχνοί. Διαμάχες μεταξύ λουομένων και παικτών είναι καθημερινά αναπόφευκτες και συνήθως όχι αναίμακτες. Συχνά ανοίγουν μύτες, μωλωπίζονται μάτια και ανοίγουν κεφάλια, διότι ξεφεύγουν και ρακέτες, με αποτέλεσμα μια κυρία να υποστεί εξαιρετικά σοβαρό κάταγμα στην γνάθο».

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Δυτικής Μάνης, κατόπιν της διαμαρτυρίας αποφάσισε την απαγόρευση των ρακετών στην παραλία Καλογριάς στη Στούπα για την προστασία των λουόμενων.

Ποια είναι η γνώμη σας για την απαγόρευση; Είναι ενοχλητικό το παιχνίδι με τις ρακέτες στις παραλίες;

Πηγή: Messiniaportal.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v