Η Google «την βγάζει λάδι» για τα προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ο ιντερνετικός κολοσσός δεν είναι υποχρεωμένος να διαγράφει προσωπικές πληροφορίες από τα αποτελέσματα της αναζήτησής του.
Η Google «την βγάζει λάδι» για τα προσωπικά δεδομένα
Σημαντική δικαστική νίκη, πανευρωπαϊκού χαρακτήρα, κατάφερε να κερδίσει η Google όσον αφορά στο θέμα της ιδιωτικότητας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Σύμφωνα με απόφαση του γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου της Ε.Ε. Niilo Jaaskinen, η εταιρεία δεν έχει υποχρέωση να διαγράφει προσωπικές πληροφορίες από τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησής της, ακόμη και αν είναι επιβλαβείς για την φήμη ενός ατόμου.

Η υπόθεση ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ενός Ισπανού, ο οποίος αφού επαναγόρασε το σπίτι του, διαπίστωσε πως αρκετές ημέρες μετά το ακίνητο εξακολουθούσε να εμφανίζεται στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης ως «ακίνητο προς πλειστηριασμό». Ο άντρας δικαιώθηκε μεν από το δικαστήριο της Ισπανίας για την διαγραφή των επίμαχων πληροφοριών, όμως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε διαφορετική γνώμη.
Το να ζητάμε από τις μηχανές αναζήτησης να αποκρύψουν νόμιμα στοιχεία από το Ίντερνετ θα οδηγούσε σε προσβολή της ελευθερίας της έκφρασης», δήλωσε σχετικά ο γενικός εισαγγελέας του δικαστηρίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v