Βίντεο: Ο τρίχρονος έλληνας Πικάσο από την Αυστραλία

Μόλις τριών χρόνων και διαγνωσμένος με αυτισμό, ο ελληνικής καταγωγής Βίνι Μακρής οργάνωσε έκθεση για τα έργα του, που εκθειάστηκαν από κριτικούς τέχνης.
Βίντεο: Ο τρίχρονος έλληνας Πικάσο από την Αυστραλία
Ο ελληνικής καταγωγής μικρός καλλιτέχνης, Βίνι Μακρής που ζει στο Brisbane της Αυστραλίας, διαγνώστηκε όταν ήταν μόλις 22 μηνών με μια μορφή αυτισμού, γνωστή ως διάχυτη διαταραχή της ανάπτυξης (PDD-NOS).

Πρόκειται για μια νόσο που χαρακτηρίζεται από υψηλή λειτουργικότητα και έχει βρεθεί σε πολλά άτομα υψηλής ευφυΐας, όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Μπιλ Γκέιτς.

Η πρώτη επαφή του Βίνι με την ζωγραφική έγινε όταν η μητέρα του, Σούμα Σίνγκ του έδωσε μπογιές σε μια προσπάθεια της να αντιμετωπίσει την ανησυχία που εκδήλωνε κάθε φορά που λερωνόταν. Στόχος της ήταν να τον φέρει αντιμέτωπο με τον φόβο του.

Έτσι, λοιπόν, ο μικρός ζωγράφος ξεκίνησε το έργο του, το οποίο σύντομα αναγνωρίστηκε όταν η μητέρα του ανέβασε ένα από τα έργα του στο Facebook.

Ο Troy Williams, ιδιοκτήτης του C Gallery στο Fortitude Valley του Brisbane, πείστηκε για το ταλέντο του Βίνι και τον βοήθησε να οργανώσει την δική του έκθεση τον περασμένο Απρίλιο.

Τα χρώματα που επιλέγει και η σύνθεση του, εντυπωσίασαν το κοινό του αφού η έκθεση ήταν «sold-out» και πάνω από 250 άτομα δήλωσαν το παρόν. Είκοσι πέντε από τα έργα του πουλήθηκαν για περίπου 12.000 δολάρια Αυστραλίας και το 10% των κερδών δόθηκε από την οικογένεια του Βίνι στο Ίδρυμα για παιδιά με αυτισμό (AEIOU).

Τώρα στο σπίτι, ο Βίνι έχει τον δικό του χώρο για να, καθώς το μπαλκόνι της οικογένειας έχει μετατραπεί στο στούντιο του μικρού καλλιτέχνη, όπου μπορεί να ασχολείται με την ζωγραφική όποτε θελήσει να δημιουργήσει κάτι καινούριο.







Πηγή: neoskomsos.com



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v