Το μεγαλύτερο φεγγάρι του 2013 αυτή την Κυριακή

Την Κυριακή 23 Ιουνίου, το μεγαλύτερο αλλά και φωτεινότερο φεγγάρι του χρόνου, καθώς η σελήνη φτάνει στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς της με την Γη.
Το μεγαλύτερο φεγγάρι του 2013 αυτή την Κυριακή
Η έλευση του καλοκαιριού φέρνει μαζί της το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου. Την Κυριακή, 23 Ιουνίου όποιος κοιτάξει στον ουρανό θα δει τη λαμπρότερη πανσέληνο.

Το φαινόμενο είναι γνωστό και ως «Super-Moon» και συμβαίνει όταν το περίγειο, δηλαδή το κοντινότερο στην Γη σημείο της τροχιάς της σελήνης, συμπίπτει με την πανσέληνο, γεγονός που σημαίνει ότι η σελήνη φαίνεται μεγαλύτερη αλλά και μέχρι 30% φωτεινότερη.

Την Κυριακή η σελήνη θα βρίσκεται όχι μόνο στην πλήρη φάση της αλλά επίσης θα βρίσκεται στο κοντινότερο στην Γη σημείο της ελλειπτικής τροχιάς της (356.990 χ.μ. μακριά από την Γη). Η συνήθης απόσταση της σελήνης από την Γη κυμαίνεται περίπου μεταξύ 357,000 και 406,000 χ.μ.

Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει μόνο μια φορά τον χρόνο, οπότε οποίος το χάσει θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Αύγουστο του 2014 για να το δει.

Δείτε σε παλαιότερο δημοσίευμα του in2life φωτο-αφιέρωμα στο φως του φεγγαριού, με εντυπωσιακές εικόνες από την πανσέληνο σε όλο τον κόσμο.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v