Μέρκελ: Δήλωση-γκάφα ξεσηκώνει πλάκα στο Twitter

Η Καγκελάριος Μέρκελ σε συνέντευξη της αποκάλεσε το διαδίκτυο «Νέο κόσμο», γεγονός που έσπευσαν να σατιρίσουν οι χρήστες του twitter.
Μέρκελ: Δήλωση-γκάφα ξεσηκώνει πλάκα στο Twitter
Σάλο έχει προκαλέσει στο twitter απάντηση της Καγκελαρίου Μέρκελ, σχετικά με το πρόγραμμα παρακολούθησης Prism σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη, στην οποία δήλωσε πως το διαδίκτυο είναι «Νeuland», δηλαδή νέος κόσμος.

Η απάντηση αυτή της Καγκελαρίου έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει μια σειρά από περιπαικτικά σχόλια εκ μέρους των χρηστών του twitter. To «#Neuland» έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα στο twitter με σχόλια όπως, «Μια νέα εποχή έφτασε-το ιντερνέτ επιτέλους έφτασε στην Γερμανία» και «βρήκα το Neuland, είναι δίπλα στο Αμβούργο».

Ο πολιτικός αντίπαλος της κ. Μέρκελ και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δεν έχασε την ευκαιρία και σχολίασε, ότι ο ίδιος αισθάνεται πολύ άνετα με αυτό το «Neuland».

Εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ έσπευσε να εξηγήσει ότι εκείνη εννοούσε πως η νομική και πολιτική διάσταση του διαδικτύου είναι ένα «Neuland».



Πηγή: spiegel.de


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v