Αιφνίδια κυβερνοεπίθεση των Anonymous κατά της Βουλής

Η ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση στην Ελλάδα είχε στόχο την Βουλή. Οι γνωστοί hackers Anonymous στόχευσαν το webmail της Βουλής.
Αιφνίδια κυβερνοεπίθεση των Anonymous κατά της Βουλής
Την μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα φέρεται να πραγματοποίησαν οι Anonymous.

Παρά την προηγούμενη ανακοίνωση των hacktivists (hackers+activists), ότι θα πραγματοποιήσουν επίθεση στην ιστοσελίδα της Βουλής στις 15 Ιουνίου, με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, φαίνεται ότι η ομάδα πραγματοποίησε την επίθεση νωρίτερα.

Οι Anonymous θεωρούν ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μια πράξη ενός απολυταρχικού καθεστώτος, ενώ επίσης είναι πιθανό ότι στόχος των hackers, ήταν να αποκαλύψουν στοιχεία σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η επίθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα του ελληνικού δικτύου ειδήσεων Secnews, είχε στόχο το σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των Βουλευτών. Οι hackers, φαίνεται να έχουν αποκτήσει τα usernames αλλά και τους κωδικούς πρόσβασης όλων των Βουλευτών.

Η επίθεση αυτή είναι η σοβαρότερη που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα. Ειδικοί εκτιμούν ότι αποκλείεται η πιθανότητα να έχει γίνει από εγχώριους hackers και θεωρούν σχεδόν σίγουρο ότι είναι έργο των Anonymous, καθώς στοιχεία σχετικά με την επίθεση, αναρτήθηκαν σε διαδικτυακό τόπο επικοινωνίας τους.

Η δήλωση που αναρτήθηκε από τους Anonymous βρίσκεται παρακάτω:


Καλημέρα Ελλάδα. Είμαστε οι Ανώνυμοι.

Παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή τα γεγονότα που αφορούν την δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ). Θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στους Έλληνες πολίτες και δημοσιογράφους οι οποίοι γίνονται μάρτυρες ενός αυταρχικού καθεστώτος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το καθεστώς Ερντογάν. Αναρωτηθήκατε που αποσκοπεί η κίνηση που έκανε ο πρωθυπουργός σας;

Μήπως ήρθε η ώρα για εκλογές και προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να τις δικαιολογήσουν; Είναι τυχαίο το γεγονός ότι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης αποφασίστηκε μετά από συγκεκριμένα γεγονότα συμπεριλαμβανομένων και των «λαθών» που παραδέχτηκε η τρόικα;

Τους ξέρουμε. Τους παρακολουθούμε στενά εδώ και πολλά χρόνια. Βρισκόμαστε παντού. Και αν αυτό το παντού σημαίνει “την Βουλή των Ελλήνων», τότε ναι . Έχουμε εσωτερική πρόσβαση μεταξύ άλλων και εκεί. Ξέρουμε κάθε σπιθαμή των μελλοντικών τους σχεδίων πολύ πριν ανακοινωθούν. Όπως βέβαια γνωρίζουμε και αυτά που δεν ανακοίνωσαν ποτέ. Το πρόγραμμα PRISM και τα Αμερικάνικα Κυβερνητικά προγράμματα παρακολούθησης και άντλησης δεδομένων δεν είναι ο μόνος τρόπος για να εξάγουμε πληροφορίες. Θα χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας ισχυρά όπλα παρακολούθησης εναντίον των άσεμνων, ανήθικων και άτιμων Ελλήνων πολιτικών και οιουδήποτε τους υποστηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο από τις Τράπεζες μέχρι τις επιχειρήσεις.

Την επόμενη φορά θα ασχοληθούμε με καθέναν από εσάς προσωπικά.

Είμαστε Ανώνυμοι Είμαστε Λεγεώνα Δεν Συγχωρούμε, Δεν ξεχνούμε

Μην μας περιμένετε, είμαστε ήδη εκεί.Πηγή: secnews.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v