Τέλος των χρεώσεων roaming στην ΕΕ από τον επόμενο χρόνο

Νέα νομοθεσία θα επιτρέψει από τον επόμενο χρόνο σε καταναλωτές να μιλάνε από το κινητό τους σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., χωρίς χρεώσεις περιαγωγής.
Τέλος των χρεώσεων roaming στην ΕΕ από τον επόμενο χρόνο
Σε μια προσπάθεια περαιτέρω δημιουργίας μιας κοινής ευρωπαϊκής αγοράς κινητής τηλεφωνίας, οι ευρωπαίοι επίτροποι ψήφισαν νομοσχέδιο που θα καταργήσει χρεώσεις περιαγωγής μέσα στα σύνορα της Ε.Ε. για κλήσεις, μνήματα και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το σχέδιο αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι την 1η Ιουλίου 2014 και έχει ως στόχο του να θέσει τέλος στις υψηλές χρεώσεις που υφίστανται τουρίστες αλλά και άνθρωποι που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους. Οι ακριβείς προτάσεις των επιτρόπων αναμένεται να γνωστοποιηθούν επίσημα μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες.

Με την κατάργηση των χρεώσεων “roaming”, η Ε.Ε. ελπίζει να αυξήσει τον ανταγωνισμό στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, αναγκάζοντας τις εταιρίες-παρόχους να συνεργαστούν και τελικά ίσως να συγχωνευτούν, γεγονός που έχει οδηγήσει στην έντονη αντίδραση των εταιριών, οι οποίες προβλέπουν μείωση των κερδών τους.


Πηγή: telegraph.co.uk




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v