Anonymous: Ιερός πόλεμος για SOPA, PIPA και Megaupload

Με μπλοκάρισμα των σελίδων του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και Ενώσεων Μουσικών και Κινηματογραφικών Παραγωγών απάντησαν οι Anonymous στο κλείσιμο της σελίδας Megaupload, στο πλαίσιο των νομοθεσιών SOPA / PIPA.
Anonymous: Ιερός πόλεμος για SOPA, PIPA και Megaupload
«Χτύπησαν» ακόμα μία φορά χθες βράδυ οι Anonymous, βγάζοντας εκτός λειτουργίας την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αλλά και δύο ιστοσελίδες Ενώσεων Μουσικών και Κινηματογραφικών Παραγωγών της Αμερικής, δίνοντας άμεση απάντηση στο κλείσιμο της σελίδας διανομής αρχείων Megaupload από τις αμερικανικές αρχές.

Η επιχείρηση μπλοκαρίσματος της δημοφιλούς πλατφόρμας μοιράσματος αρχείων Megaupload, η οποία πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες με την καθοδήγηση του FBI και των κατά τόπους αρχών, φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή. Τα αμερικανικά νομοσχέδια SOPA/PIPA κατά της πειρατείας στο διαδίκτυο και της πνευματικής ιδιοκτησίας, αν και αμφιλεγόμενα, έχουν ισχυρότατη στήριξη τόσο από Αμερικανούς γερουσιαστές, όσο και από την βιομηχανία του Hollywood αλλά και από τον μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ.

Για την ιστορία, τα κέρδη του Megaupload, από το 2005 που λειτουργεί μέχρι σήμερα, ανέρχονται στα 175 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το πρόστιμο που του έχει επιβληθεί από τις αμερικανικές αρχές, μετά από μηνύσεις εταιριών λογισμικού και της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, ανέρχεται συνολικά σε 500 εκατομμύρια δολάρια. Ακόμα, στατιστικά επισημαίνεται ότι το Megaupload καταλάμβανε μέχρι χθες συνολικά το 4% της παγκόσμιας κίνησης του internet, ξεπερνώντας ακόμα και του διαδυκτιακού χώρου προσωρινής αποθήκευσης αρχείων Dropbox.

Ποιοι είναι οι Anonymous;
Πρόκειται για διεθνή οργάνωση που εμφανίστηκε το 2003 κάνοντας κάποιες εντυπωσιακές ψηφιακές επιθέσεις, για λόγους ψυχαγωγικούς τα πρώτα χρόνια και κοινωνικο-πολιτικούς από το 2008 και μετά. Τα διεθνή μέσα υποστηρίζουν πως οι Anonymous αποτελούν έναν εκ των διαδόχων του WikiLeaks, καθώς μετά την σύλληψη του Julian Assange η οργάνωση επιτέθηκε στις σελίδες του PayPal, της MasterCard και της Visa, επειδή πάγωσαν τους λογαριασμούς του WikiLeaks.

Άλλες αξιοσημείωτες επιθέσεις των τελευταίων μηνών:
Απρίλιος 2011:
Kαταφέρνουν να σπάσουν την ασφάλεια του Playstation Network.
Αρχές Ιουνίου 2011: Αναφέρεται παραβίαση στους servers του ΔΝΤ μετά από ανακοίνωση των Anonymous ότι θα στραφούν κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
15 Αυγούστου 2011: Βγάζουν εκτός λειτουργίας το δίκτυο μαζικών μεταφορών του Σαν Φρανσίσκο myBart.org, έπειτα από απόφαση του δικτύου να «κόψει» το σήμα κινητής τηλεφωνίας στους σταθμούς λόγω επεισοδίων στο δίκτυο μεταφορών.
Οκτώβριος 2011: Απενεργοποιούν 40 ιστοσελίδες με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v