Καλοκαίρι 2013: Δέκα λόγοι να χαμογελάσουμε

Οι πιο «καυτές» συναυλίες, οι πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, τα φεστιβάλ και οι αγαπημένες μας συνήθειες για τις οποίες χαιρόμαστε που ήρθε το καλοκαίρι.
Καλοκαίρι 2013: Δέκα λόγοι να χαμογελάσουμε
του Γιώργου Κόκουβα

Ήλιος, θάλασσα και κοντομάνικα. Αν αυτοί οι τρεις λόγοι δεν είναι αρκετοί για να αντισταθμίσουν τα προβλήματα που βιώνουμε αυτό το καλοκαίρι, έχουμε να σας παραθέσουμε άλλους δέκα. Οι οποίοι μας θυμίζουν ότι, μπορεί τα προβλήματα να μην τελειώνουν ποτέ, ούτε να κάνουν… διάλειμμα για διακοπές, αλλά αξίζει πού και πού –ιδιαίτερα όταν έχει μπει το καλοκαιράκι- να κοιτάζουμε και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Εκεί όπου κρύβονται οι μικρές απολαύσεις, οι ωραίες εκπλήξεις και οι αγαπημένες συνήθειες της πιο ανέμελης εποχής του έτους. Να λοιπόν ποια είναι αυτά για τα οποία ανυπομονούμε το φετινό καλοκαίρι:

*Το Rockwave
Έχει κάτι για όλους. Από αγαπημένα ελληνικά ακούσματα, ska punk ήχους, αυθεντικό ροκ και μέταλ μέχρι εναλλακτική ποπ – με αποκορύφωμα την έκπληξη της χρονιάς που ακούσει στο όνομα Lana Del Rey. Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα που θα παρελάσουν από Terra Vibe από τις 6 ως τις 9 Ιουλίου είναι οι: Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Αγγελάκας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ska-P, Echo & The Bunnymen, Subways, Gautier, Iced Earth, Dead Can Dance, Opera Chaotique, Septicflesh κ.α.

*To Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους του θεάτρου και του χορού, καθώς συνδυάζει ονόματα όπως ο Μπομπ Γουίλσον, ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, ο Γουίλεμ Νταφόε και ο Τόμας Οστερμάγερ, με δυνατές ελληνικές προτάσεις. Οι κυριότερες από αυτές δεν είναι άλλες από τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, σε μια εκδοχή που ετοίμασε ο Διονύσης Σαββόπουλος (12-13 Ιουλίου) και η «Μήδεια» του Σπύρου Ευαγγελάτου με τον Γιώργο Κιμούλη (5-6 Ιουλίου). Δείτε πληροφορίες για τις παραστάσεις εδώ και τα υπόλοιπα highlights του Φεστιβάλ εδώ.

*H Πανσέληνος του Αυγούστου
Σταθερά μία από τις αγαπημένες μας καλοκαιρινές νύχτες, η βραδιά της αυγουστιάτικης Πανσελήνου συνοδεύεται παραδοσιακά από βόλτα στην Διονυσίου Αεροπαγίτου, συναυλία στο προαύλιο του Μουσείο της Ακρόπολης, ρομαντικά ραντεβού στα μέρη με την καλύτερη θέα στην πόλη και ολονύχτιο... skywatching. Ούτε αυτή τη χρονιά θα χάσουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε όπως πρέπει το μεγαλύτερο φεγγάρι της χρονιάς, που θα μας… κάνει την τιμή φέτος την Τετάρτη 21 Αυγούστου.

*Οι ταινίες του καλοκαιριού
Τον Ιούνιο καταφθάνουν στις ελληνικές αίθουσες οι πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς: Το ελληνικού ενδιαφέροντος Before Midnight προβάλλεται ήδη, στις 20 Ιουνίου έρχεται ο Superman (Man of Steel) διά χειρός Ζακ Σνάιντερ και Κρίστοφερ Νόλαν, ενώ μέσα στο καλοκαίρι περιμένουμε επίσης τα απολαυστικά τέρατα της «Μπαπούλας Α.Ε.» να επανέλθουν για ένα ταξίδι πίσω στα φοιτητικά τους χρόνια, στο «Monsters University», καθώς και το επικό Pacific Rim (από 18 Ιουλίου) που απ’ ό,τι ακούγεται θα είναι ότι καλύτερο έχουμε δει σε επίπεδο οπτικών εφέ, διά χειρός Guillermo del Toro.

*Φεστιβάλ και γιορτές σε όλη την χώρα
Οι μουσικές, το θέατρο, οι συναυλίες και τα πάρτι κάνουν τον γύρο της χώρας – δικές μας «αδυναμίες» είναι το πάντα «ολοζώντανο» River Party στο Νεστόριο της Καστοριάς – δείτε εδώ το φετινό ‘line-up’, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην πανέμορφη Καλαμάτα και το μεγαλύτερο beach party του Καλοκαιριού, που φέτος φιλοδοξεί να συγκεντρώσει 7.000 άτομα στην παραλία της Νέας Μάκρης – μάθετε περισσότερα εδώ

*Οι υπαίθριες γιορτές στην Αθήνα
Ο δήμος Αθηναίων έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο πάρτι και φεστιβάλ δρόμου που θα κρατήσουν καλή παρέα σε όσους παραμείνουν στην πόλη καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν υπαίθριες παραστάσεις, Φεστιβάλ Κήπου, συναυλίες, θέατρο δρόμου και φυσικά, την μεγάλη Γιορτή της Μουσικής (21 Ιουνίου) που θα φέρει δεκάδες μουσικά σχήματα στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης. Μάθετε το πλήρες πρόγραμμα όλων των καλοκαιρινών εκδηλώσεων εδώ

*Η άδεια Αθήνα
Εκεί, προς τα μέσα του Αυγούστου, είναι η κατάλληλη εποχή να βολτάρετε ανενόχλητοι στους δρόμους της Αθήνας (ναι, ακόμη και στις λεωφόρους), καθώς τα αυτοκίνητα γίνονται επιτέλους σπάνιο είδος και όσοι απομένουμε εδώ έχουμε την σπάνια ευκαιρία να την απολαύσουμε χωρίς τα πλήθη και την φρενίτιδα όλου του υπόλοιπου έτους.

*Οι εκπτώσεις
Ναι, οι τσέπες μας είναι σχεδόν άδειες και αυτό δεν αλλάζει το καλοκαίρι. Αλλά σίγουρα, οι θερινές εκπτώσεις αποτελούν ευκαιρία να κάνουμε τα απαραίτητα ψώνια μας (αυτά που δεν τολμούσαμε όλη την υπόλοιπη χρονιά) σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Το in2life θα είναι εδώ εκείνη την περίοδο για να σας προτείνει τα καταστήματα με τις μεγαλύτερες εκπτώσεις και προσφορές.

*Το Athens Open Air Film Festival
Το θερινό σινεμά είναι από μόνο του λόγος για να χαιρόμαστε με την έλευση του καλοκαιριού. Όταν όμως το Athens Open Air Film Festival μας υπόσχεται πρεμιέρες, αφιερώματα, ωραίες ταινίες στις πιο όμορφες πλατείες και τα πάρκα της πόλης, και μάλιστα δωρεάν, τότε σίγουρα έχουμε περισσότερους λόγους να χαρούμε. Μείνετε ενήμεροι για το πρόγραμμα εδώ

*Οι διακοπές
Με ή χωρίς χρήματα, σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή σε σκηνή για free camping, με κουπόνια κοινωνικού τουρισμού ή low budget προσφορές, διακοπές θα κάνουμε. Το χρωστάμε στον εαυτό μας μετά από άλλον έναν δύσκολο χειμώνα. Και ας μην ξεχνάμε ότι διακοπές δεν σημαίνουν μόνο νησιά και τουριστικά θέρετρα. Διακοπές μπορούμε να κάνουμε όπου κι αν βρισκόμαστε. Οι καλοκαιρινές διακοπές δεν είναι ζήτημα μέρους, αλλά διάθεσης.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v