Καλοκαίρι στην Αθήνα: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις

Συναυλίες, παραστάσεις, φεστιβάλ σε κήπους, εκδηλώσεις για τα παιδιά και γιορτές στις γειτονιές σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων για το καλοκαίρι του 2013.
Καλοκαίρι στην Αθήνα: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις
Μεγάλα μουσικά φεστιβάλ, θέατρο δρόμου, καλλιτεχνικές συναντήσεις, εικαστικές εκθέσεις, παιδικές παραστάσεις, γιορτές για το βιβλίο και τις γειτονιές μας, και –όπως πάντα– χορταστική τριήμερη Γιορτή της Μουσικής και λουλουδιασμένο Athens Garden Festival στον Εθνικό Κήπο περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων, το πλούσιο πρόγραμμα δωρεάν εκδηλώσεων που ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2013.

Θέλοντας αφενός να ζωντανέψει τις «δύσκολες» περιοχές της πόλης, αναδεικνύοντας τους χώρους πολιτισμού της, και αφετέρου να δώσει βήμα σε νέους δημιουργούς αλλά και ομάδες δράσης απ’ όλες τις κατηγορίες των τεχνών να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου μας καλεί σε ένα μεγάλο… αθηναϊκό καλοκαίρι.

Μερικά από τα highlights του προγράμματος:

(*) Κάντε κλικ στη δεξιά στήλη, Σχετικά Έγγραφα, για να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων.

20 Ιουνίου - 7 Ιουλίου – Έκφραση Αθήνα
Νέοι δημιουργοί παρουσιάζουν παραστάσεις θεάτρου στο Ανοιχτό θέατρο Κολωνού (Πέμπτη έως Παρασκευή 20 – 28 Ιουνίου 2013) και χορού στο Θεατράκι της πλατείας Κουμουνδούρου (Δευτέρα έως Παρασκευή 1 – 7 Ιουλίου 2013)

15-18 Ιουνίου - Αthens Garden Festival στον Εθνικό Κήπο
Ακουστική μουσική των πόλεων (κλασική μουσική και άλλες ευρωπαϊκές μουσικές αποχρώσεις, ποιοτική ελληνική μουσική και άλλα είδη της μεσογειακής μουσικής, soundtracks, jazz κλπ) καθώς και μουσικό-θεατρικά δρώμενα και διαδραστικά παιχνίδια θα μεταμορφώσουν τον Εθνικό Κήπο σε έναν Κήπο Τεχνών.

22-23 Ιουνίου - 5ο Athens School Festival
Με σόλο ροκιές και ηλεκτρικές κιθάρες, 22 εκρηκτικές σχολικές και φοιτητικές μπάντες αφήνουν τα θρανία και πατάνε… «Γκάζι».

7 Σεπτεμβρίου - 6 Οκτωβρίου - 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου
Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο, και παραστάσεις στις πλατείες Αβησσυνίας, Θησείου και στους πεζοδρόμους Ερμού, Καπνικαρέας και Αποστόλου Παύλου με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνικών σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

19-21 Ιουνίου - Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2013
Για μια ακόμη χρονιά οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης θα γεμίσουν με ήχους και χρώματα. Μέσα από την πρωτοποριακή εφαρμογή Athens Music Matchmaker καλλιτέχνες και διοργανωτές έρχονται σε «επαφή» και ήδη σε πάρκα και πλατείες (Συντάγματος, Κοτζιά, Κλαυθμώνος, Βαρνάβα, Μοναστηράκι, Αυδή) οργανώνονται οι συναυλίες, οι εκδηλώσεις και οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Η φετινή εκδήλωση θα φιλοξενήσει επίσης το πρώτο Ευρωπαϊκό Μουσικό Φόρουμ για τους Μουσικούς Συνεργατικούς Σχηματισμούς καθώς και εκδηλώσεις για προγράμματα Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης γύρω από τα μουσικά επαγγέλματα. Συντονιστείτε στο http://www.europeanmusicday.gr/  

21 Ιουνίου - Λόφος του Φιλοπάππου, Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής
Οι λόφοι των Μουσών θα ζωντανέψουν κάτω από τους ήχους της κλασικής, της έντεχνης και της jazz μουσικής την Παρασκευή 21 Ιουνίου και θα μετατραπούν σε μια μεγάλη μουσική σκηνή με ρυθμούς, νότες και μελωδίες, όπου σε τρία σημεία του, τέσσερα σχήματα του Οργανισμού, θα παρασύρουν το κοινό με μελωδικούς ρυθμούς. Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία θα υποδεχτούν το κοινό στην Πνύκα, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής στη θέση «Άνδηρο Πικιώνη» και η Jazz Band στη θέση «Μπιενάλε».

20-23 Σεπτεμβρίου - Ο κόσμος του παιδιού στην Πλατεία Κοτζιά
Εικαστικά, μουσικά και αθλητικά δρώμενα, όπως θεατρικό παιχνίδι, παραμυθάδες, καραγκιόζης, κουκλοθέατρο, μαριονέτα, ξυλοπόδαροι, κινούμενο σχέδιο, μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και άλλες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε παιδιά από την προσχολική ηλικία, μέχρι την εφηβεία και σε γονείς.

11-16 Ιουνίου - Θεατρική παράσταση «Ένα παράξενο απόγεμα» στο Προαύλιο της Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων
«Ένα παράξενο απόγεμα» του Αντώνη Δωριάδη με ποιήματα των Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη, Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ και Αργύρη Χιόνη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κονταξή, και μουσική Σωκράτη Γεωργιάδη. Παραστάσεις καθημερινά στις 9.30μ.μ. (Παρασκευή 14 και Σάββατο15 και μεταμεσονύχτιες).

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v