Δένδιας: Απαγόρευση διαδηλώσεων κάτω των 200 ατόμων

Νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει περιορισμούς σε διαδηλώσεις κάτω των διακοσίων διαδηλωτών προετοιμάζει ο Νίκος Δένδιας.
Δένδιας: Απαγόρευση διαδηλώσεων κάτω των 200 ατόμων
Νομοθετική ρύθμιση η οποία θα στοχεύει στην επιβολή περιορισμών σε διαδηλώσεις και πορείες κάτω των διακοσίων διαδηλωτών, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κοινωνική και οικονομική ζωή των πόλεων, σκοπεύει να προωθήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, η ρύθμιση θα εφαρμοστεί σε πόλεις με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων κατοίκων και θα ισχύει όλο τον χρόνο και όχι μόνο την τουριστική περίοδο.

«Κάθε διαμαρτυρία, κάθε δικαίωμα πρέπει να έχει ένα όριο. Και ποιο είναι αυτό το όριο; Είναι το δικαίωμα των συμπολιτών μας να ζουν, το δικαίωμα των συμπολιτών μας να μετακινούνται, το δικαίωμα των συμπολιτών μας να έχουν μία στοιχειώδη επιχειρηματική δραστηριότητα στο κέντρο της Αθήνας το οποίο έχει υποφέρει πάρα πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας, ενώ τόνισε ότι εν τίθεται θέμα περιορισμού των διαδηλώσεων τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων ή σε γνωστές επετείους.

Από την άλλη πλευρά, την αντίθεση της ΓΣΕΕ σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία «θα περιορίζει κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος.

Ν.Γ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v