Κτηνοτρόφος ταΐζει τα γουρούνια της με κάνναβη!

Κτηνοτρόφος στο Σηάτλ ταΐζει τα γουρούνια της με κάνναβη για να αυξήσει, όπως λέει, πιο γρήγορα το βάρος τους.
Κτηνοτρόφος ταΐζει τα γουρούνια της με κάνναβη!
Την στιγμή που η Ουάσιγκτον είναι πολύ κοντά στο να νομιμοποιήσει την χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, μια κτηνοτρόφος του Σηάτλ αποφάσισε πως τίποτα δεν θα πρέπει να πάει χαμένο από τον δημοφιλή θάμνο.

Η Σουζάνα Γκρος, ανήκει σε μια ομάδα η οποία πειραματίζεται πάνω σε έναν εναλλακτικό τρόπο εκτροφής των ζώων. Ποιος είναι αυτός; Χρησιμοποιώντας υπολείμματα κάνναβης, η Σουζάνα και οι συνάδελφοί της προσπαθούν να αυξήσουν την όρεξη των γουρουνιών έτσι ώστε αυτά να πάρουν βάρος πιο γρήγορα. Μέχρι στιγμής, τα έχουν καταφέρει περίφημα.

Τα γουρούνια «τρώνε περισσότερο, όπως μπορείτε να φανταστείτε», δήλωσε η κτηνοτρόφος στο Reuters, ενώ σύμφωνα με την ίδια τέσσερις χοίροι που κατανάλωσαν φύλλα κάνναβης τους τέσσερις τελευταίους μήνες της ζωής τους ήταν 10 με 15 κιλά βαρύτεροι σε σχέση με τα έξι αδελφάκια τους που ακολούθησαν τη συμβατική διατροφή. Ο Ματ Μακάλμαν, καλλιεργητής φαρμακευτικής κάνναβης ο οποίος παρείχε στην Γκρος τα φύλλα κάνναβης για τα ζώα της, ελπίζει πως το εγχείρημα θα επεκταθεί γρήγορα και σε άλλα είδη ζώων, όπως κοτόπουλα και μοσχάρια.

Από την πλευρά του, ο χασάπης Γουίλιαμ φον Σνέινταου, ο οποίος διαθέτει κρεοπωλείο και εστιατόριο στο κέντρο του Σηάτλ, ήδη σερβίρει στους πελάτες του πιάτα με γουρούνια τα οποία έχουν τραφεί με κάνναβη. «Μερικοί λένε ότι το κρέας τους είναι πολύ πιο νόστιμο», δήλωσε στο Reuters.

Ερωτήματα πάντως προκαλεί, το κατά πόσο η δραστική ουσία της κάνναβης, τετραϋδροκανναβινόλη συγκεντρώνεται σε μεγάλες ποσότητες στο κρέας των χοίρων. Σε αυτήν την περίπτωση, οι μπριζόλες της Γκρος πιθανώς εκτός από νόστιμες να είναι και ψυχοτρόπες. Η πρωτότυπη αυτή επιχειρηματική ιδέα της κτηνοτρόφου, έρχεται ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το οποίο οι πολίτες της Ουάσινγκτον αποδέχτηκαν την αποποινικοποίηση της κάνναβης. Το ίδιο έχει συμβεί και στην πολιτεία του Κολοράντο, ενώ το περίεργο είναι ότι η ομοσπονδιακή νομοθεσία συνεχίζει να θεωρεί την κάνναβη παράνομο ναρκωτικό.

Πηγή: Reuters 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v