Τα ελληνικά μουσεία πρότυπα για το εξωτερικό!

Τα μουσεία του εξωτερικού θα πρέπει να παραδειγματιστούν από αυτά της Ελλάδας, αναφέρει σε εκθειαστικό άρθρο του έγκριτος καναδός ακαδημαϊκός.
Τα ελληνικά μουσεία πρότυπα για το εξωτερικό!
«Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης λειτουργεί δώδεκα ώρες την ημέρα επί έξι ημέρες την εβδομάδα, και άλλες εξίμισι ώρες την έβδομη ημέρα. Αυτός είναι πολύς χρόνος, για έναν φορέα που υπηρετεί το κοινό, σε μια χρεοκοπημένη χώρα». Έτσι ξεκινά το άρθρο του στην καναδική εφημερίδα Ottawa Citizen ο Anthony Cohen, καθηγητής δημοσιογραφίας και διεθνών σχέσεων.

Τίτλος του άρθρου του, που δημοσιεύθηκε στις 6 Μαΐου, είναι «Τα Μουσεία του Καναδά θα μπορούσαν να διδαχθούν από την Ελλάδα». Ο έγκριτος ακαδημαϊκός αναφέρεται με πολύ θετικό τρόπο στην εμπειρία του κατά την επίσκεψη σε αρκετά από τα ελληνικά μουσεία και τα επαινεί μεταξύ άλλων για τα ωράρια λειτουργίας τους.

Παρά την οικονομική κρίση, μουσεία όπως το Αρχαιολογικό της Θεσσαλονίκης όχι μόνο δεν έχουν κλείσει αλλά λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, από τις 8.30 το πρωί ως τις 8.30 το βράδυ καθημερινά και τις μισές ώρες την Κυριακή, σημειώνει.

Όπως τονίζει ο Andrew Cohen, οι Έλληνες είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους και το παρουσιάζουν με χάρη στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, που διαθέτει εκτός του παραπάνω μουσείου και Πολεμικό, Εβραϊκό και Βυζαντινό Μουσείο. Ο ακαδημαϊκός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα.

«Κάποια από τα μουσεία χρεώνουν είσοδο, κάποια όχι. Το σημαντικό είναι όμως πως επιβιώνουν όταν θα φαινόταν εύκολη λύση να κλείσουν. Η χώρα, παρά την διαφθορά, βρίσκει τα χρήματα για να τα συντηρεί», γράφει για την Ottawa Citizen.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του εδώ

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v