Social κάψιμο: 10 σελίδες για γέλια

Από το – fake- προφίλ του Πέτρου Γαϊτάνου μέχρι την καυστική σάτιρα της «Χολής» ανακαλύπτουμε τις πιο χιουμοριστικές σελίδες του Facebook.
Social κάψιμο: 10 σελίδες για γέλια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος φτιάχνει προφίλ στο Facebook ποικίλουν: Επανασύνδεση με παλιούς φίλους/γνωστούς, εύρεση συντρόφου, ενημέρωση, κράξιμο, περιέργεια, κουτσομπολιό και ούτω καθ’ εξής. Εμείς αγαπάμε το δημοφιλές social δίκτυο κυρίως για το γέλιο που προσφέρουν απλόχερα σελίδες καυστικού, άναρχου και αρκετές φορές «κάφρικου» χιούμορ.

Τα «εγχώρια»

Η Χολή
Όνομα και πράγμα. Εκατοντάδες απειλές από χρήστες για μηνύσεις, reports και αρκετά «γαλλικά» στα σχόλια των φωτογραφιών μιας σελίδας που δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο και αυτοχαρακτηρίζεται ως «η χειρότερη σελίδα στο Internet». Το αν είναι ή όχι είναι καθαρά υποκειμενικό. Εμείς πάντως το καταδιασκεδάζουμε με φωτορεπορτάζ επικαιρότητας όπως αυτό, φωτογραφίες βγαλμένες από την ζωή όπως αυτή και αυτή και sub fails (ή μήπως wins;) όπως αυτά


Εξίσου ενδιαφέροντα είναι και τα print screens από καμάκια του Facebook.

Πέτρος Γαϊτάνος
Χωρίς να θέλουμε σε καμία περίπτωση να θίξουμε την υπόληψη του ταλαντούχου καλλιτέχνη, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την επική (fake) σελίδα του, η οποία κατάφερε να ξεγελάσει δεκάδες «ειδησεογραφικά» site και blogs πριν από μερικούς μήνες. Τα status στα οποία ο τραγουδιστής περιγράφει το πώς κατάφερε να πετάξει έξω από το μετρό δαίμονες φωνάζοντάς τους «Σπορά του Μαγώγ! Οπλή του Βαάλ! Μύκητα του Γιογκόθ», αλλά και πως η εικόνα μιας αναποδογυρισμένης χελώνας τον έκανε να πιστέψει ότι αυτή δεν μουτζώνει, αλλά πλησιάζει τον Θεό διαδόθηκαν εν ριπή οφθαλμού. Δυστυχώς, η σελίδα δεν είναι πλέον online, όμως πρόσφατα ξεπετάχτηκε μια αντίστοιχη με διασκεδαστικά facts του στυλ «Ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι ανηψιός της Θείας Κοινωνίας». 

Secret Loutsa
Ένας κάτοικος της Λούτσας, αγνώστων λοιπόν στοιχείων, φωτοσοπάρει και δημοσιεύει καθημερινά χιουμοριστικές φωτογραφίες από την ελληνική και διεθνή καθημερινότητα.Η Εκκλησία, τα παράνομα παρκαρίσματα οι τραγικές κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων και η Ελληνική Αστυνομία, συμπεριλαμβάνονται στην αγαπημένη θεματολογία του.


Μακαρένια
Η θρυλική εποχή των κωμικών ελληνικών σειρών των 90s και 00s επανέρχεται στο προσκήνιο μέσα από τα posts και τα βίντεο της σελίδας του Macarenia, ενός blog- φόρος τιμής στα καλτ σήριαλ πού τόσο αγαπήσαμε. Τι κάνει έξαλλη την Χαρούλα Πεπονάκη; Ποια είναι τα χειρότερα «Εγκλήματα» της Σωσώς; Ποιες ποντιακές βρισιές αγαπά η Παρθένα; Τι τραγουδά η Ασπασία του Ντόλτσε Βίτα; Μεγάλες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης, εδώ.


Let it Beh
Memes, αστείες εικόνες, φωτογραφίες επικαιρότητας με χιουμοριστικές λεζάντεςδιασκεδαστικά ζωάκια και πολλά ακόμα πρωτότυπα χιουμοριστικά posts ποικίλης θεματολογίας από μια ελληνική σελίδα με σήμα το… πρόβατο. Η περιγραφή της σελίδας στα αγγλικά τα λέει όλα: What is Beh? Beh is whatever makes you happy, inspired, pissed, laugh. Whatever makes you Beh. So let it Beh!


Stickers for the Masses
Οι άκρως πετυχημένες φωτογραφίες της σελίδας κάνουν κάθε μέρα το γύρο του Facebook και η λογική τους είναι απλή: Μια χιουμοριστική – καυστική ατάκα για την επικαιρότητα (συνήθως από το Twitter) σε φαντεζί background. 



TheKramBrulee 
Ξεκίνησε ως blog στο Tumblr και απέκτησε σύντομα «αδερφάκι» στο Facebook. Το Kram Brulee ήταν από τις πρώτες σελίδες που ασχολήθηκαν με την εξεζητημένη τέχνη του λογοπαίγνιου με ανεξάντλητες πηγές: Και οι επτά ήταν υπέρηχοι, Πόνυ περιόδου, Αρθριτική Κυριακή, Pro Χριστού  και δεκάδες ακόμα «πειραγμένες» φωτογραφίες.



Plakomouni
Ίδιας φιλοσοφίας με το KramBrulle σελίδα, με ελαφρώς πιο «πικάντικα» λογοπαίγνια τα οποία πιθανώς να προσβάλλουν μια μερίδα πληθυσμού. Οι υπόλοιποι πάντως, μια χαρά θα περάσουν.

Τα «ξένα» 

9GAG
H ιντερνετική Βίβλος των Memes διαθέτει μια εξίσου ενεργή και δραστήρια σελίδα στο Facebook, στην οποία αναδημοσιεύονται συχνά μέσα στην ημέρα τα top picks της «ορίτζιναλ» ιστοσελίδας. Τουτέστιν memes και αστείες φωτογραφίες με ακόμα πιο αστείες λεζάντες.


The Troll Files 
Η τεράστια συλλογή από άκρως διασκεδαστικά ιντερνετικά memes με κάθε λογής θεματολογία και τα εξίσου διασκεδαστικά σχόλια χρηστών αρκούν για να συμπεριλάβουμε τα τρολ… αρχεία στις αγαπημένες μας σελίδες του Facebook για να «σκοτώσουμε» την ώρα στο γραφείο ή το σπίτι. Προσοχή: για να δείτε όλες τις φωτογραφίες, ένα Σαββατοκύριακο πιθανώς να μην είναι αρκετό. 

See more
«Καμένα» λογοπαίγνια, χιουμοριστικές λεζάντες σε άκυρες φωτογραφίες και μπόλικα memes από σελίδες όπως τα eddit, funnyjunk, 4chan και cheezburger. Ότι πρέπει για όσους έχουν εξαντλήσει τα troll files.

GOD
Είστε θρήσκοι; Πιθανώς αυτή η σελίδα να σας προσβάλλει. Είστε θρήσκοι με αίσθηση του χιούμορ; Ο «Θεός» του Facebook θα σας δώσει τροφή για σκέψη και άφθονο γέλιο. Ακολουθήστε Τον.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v