Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου παραχωρεί στο κράτος την περιουσία της Εκκλησίας!

Την πρόθεσή του να διαθέσει ολόκληρη την περιουσία της Εκκλησίας για να στηρίξει το κράτος ανακοίνωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου παραχωρεί στο κράτος την περιουσία της Εκκλησίας!
Ολόκληρη η περιουσία της Εκκλησίας είναι στη διάθεση του κράτους, προκειμένου η Κύπρος να σταθεί στα δικά της πόδια, να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα του τόπου και να στηριχθεί ο κυπριακός λαός. Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έκανε σαφές πως η Εκκλησία είναι διατεθειμένη να υποθηκεύσει όλη την περιουσία της και να επενδύσει το αντίτιμο σε ομόλογα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου μισή ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ερωτηθείς αν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλο για το θέμα της Κύπρου, είπε ότι «δεν χρειάζεται διότι ο ίδιος ο Πρόεδρος είναι σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας και δεν χρειάζεται καμιά παρέμβαση».

Πρόσθεσε ότι «εμείς ήρθαμε σήμερα εδώ και εισηγηθήκαμε στον Πρόεδρο πώς βγαίνουμε από την κρίση. Πάντοτε πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προβεί σε έκδοση ομολόγου. Ο λαός μας αγαπά την πατρίδα του, θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Είπαμε ξεκάθαρα ότι η Εκκλησία θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια: όλες οι Ενορίες, όλες οι Μητροπόλεις, όλα τα Μοναστήρια θα πάρουν ομόλογα. Σε τελευταία ανάλυση τον έχουμε διαβεβαιώσει ότι ολόκληρη η περιουσία της Εκκλησίας είναι στη διάθεση αυτού του τόπου, για να στηριχθεί ο λαός μας, να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα, να σταθούμε στα δικά μας πόδια, όχι σε ξένους».

Κληθείς να διευκρινίσει αν όταν αναφέρεται σε διάθεση της περιουσίας της Εκκλησίας για το καλό του κράτους εννοεί πέραν αυτής για την οποίαν έγινε τιτλοποίηση προς το κράτος, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε «ασφαλώς, αυτά ανήκουν στην Κυβέρνηση, δεν είναι δικά μας» και πρόσθεσε ότι «μπορούμε να υποθηκεύσουμε όλη την περιουσία της Εκκλησίας και το αντίτιμο να το επενδύσουμε στα ομόλογα για να στηρίξουμε αυτή τη στιγμή το κράτος».

Σε ερώτηση ποια είναι η οροφή του ποσού που δύναται να επενδύσει η Εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι υπάρχει καλή διάθεση και πρόσθεσε ότι «η περιουσία της Εκκλησίας είναι τεραστίων διαστάσεων». Ερωτηθείς πώς εκτιμά τη χθεσινή απόφαση της Βουλής, ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη «τους βουλευτές διότι πήραν μια ορθή απόφαση και έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη, να μάθουν να σέβονται και τους μικρούς επιτέλους».

Πηγή: Καθημερινή

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v