ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ισόβια κάθειρξη για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση της υπεξαίρεσης δημοτικών κονδυλίων, και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Την ίδια τύχη είχαν ο πρώην γενικός γραμματέας και ο πρώην ταμίας του Δήμου.

Ισόβια κάθειρξη για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

«Μηχανή υπεξαιρέσεων» χαρακτήρισε η δικαιοσύνη τον πρώην δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, και αποφάσισε να τον καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη. Την ίδια «τύχη» με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο είχε και ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, ενώ ισόβια και επιπλέον εννέα χρόνια κάθειρξης επιβλήθηκαν στον πρώην ταμία του Δήμου, Παναγιώτη Σαξώνη.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις άνδρες, και τους επέβαλε τις παραπάνω ποινές για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, το δικαστήριο επέβαλε ποινές 15 και 10 ετών κάθειρξης αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Γιώργος Αποστολάκης, ανακοίνωσε την ποινή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, για την πράξη της άμεσης συνεργίας στην υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση, διά παραλείψεως. Επιπλέον, ο κ. Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος και για το πλημμέλημα της παροχής ψυχικής συνδρομής στην πράξη της πλαστογραφίας. Αθωώθηκαν, αντιθέτως, οι τρεις αντιδήμαρχοι οικονομικών και όλοι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι.

Το σκεπτικό της απόφασης

Επί μιάμιση ώρα ανέλυε στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου ο πρόεδρος του δικαστηρίου την απόφαση, επί της ενοχής ή μη των 18 κατηγορουμένων για την συγκεκριμένη υπόθεση. «Γνώστης όλων των σχεδιασμών ήταν και ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Παρέμενε στο παρασκήνιο, προσποιούμενος άγνοια. Ο δήμαρχος άφησε την εκτέλεση του σχεδιασμού στον γενικό γραμματέα. Έτσι, έβαλαν μπροστά τη μηχανή της υπεξαίρεσης», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως «τα χρήματα που έλαβε ο Π. Σαξώνης από το 1999 έως και το 2008 ήταν 21.156.794 ευρώ, οπότε το ποσό της υπεξαίρεσης δεν μπορεί να υπερβαίνει αυτό το ποσό. Υπεξαίρεσε συνολικά 17.962.336 ευρώ. Λάμβανε τα χρήματα αυτά άφθονα και απροβλημάτιστα. Μία εντολή του δημάρχου αρκούσε να κλείσει η στρόφιγγα των μετρητών». Ο Μ. Λεμούσιας, μετά από αυτή την ανακοίνωση, απευθύνθηκε στο δικαστήριο λέγοντας μεταξύ άλλων πως «χύνεται αίμα αθώων για την κοινή γνώμη».

Ποια είναι η γνώμη σας για την απόφαση του δικαστηρίου; Περιμένουμε τα σχόλιά σας, στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2