Κ-1 World Max Final: Πρώτος ο Groenhart, τρίτος ο Ζαμπίδης

Σε μια εντυπωσιακή βραδιά με αρκετά knock out, ο θηριώδης Ολλανδός Murthel Groenhart κατέκτησε το τρόπαιο, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Μιχάλη Ζαμπίδη, ο οποίος πάλεψε και μάτωσε, αλλά δεν τα κατάφερε. Δείτε τα βίντεο από τους αγώνες.
Κ-1 World Max Final: Πρώτος ο Groenhart, τρίτος ο Ζαμπίδης
Η «Ολυμπιάδα» του Kick Boxing, το ιαπωνικό Κ-1, ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το περασμένο Σάββατο και μας άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα. Αφ’ ενός είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα άρτια οργανωμένο event με εντυπωσιακές μάχες αφ’ ετέρου όμως, ο «δικός» μας Iron Mike, o Μιχάλης Ζαμπίδης, αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να κάμψει την εκρηκτικότητα του ανερχόμενου Ολλανδού Murthel Groenhart.

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης κατάφερε εν τέλει να κερδίσει την τρίτη θέση στη διοργάνωση, μετά από τη νίκη επί του Βρετανού Reece McAllister στους προημιτελικούς και έναν πολύ σκληρό αγώνα στους ημιτελικούς, ο οποίος διακόπηκε στο τέλος του δεύτερου γύρου κατόπιν εντολής του γιατρού λόγω τραυματισμού του Iron Mike, λήγοντας με πρόκριση στον τελικό για τον Ολλανδό Murthel Groenhart, ο οποίος κατέκτησε και το τρόπαιο του Κ-1.

Το κοινό αποθέωσε τον Έλληνα Πρωταθλητή και ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η απονομή του επίχρυσου «δάφνινου» στεφανιού από τον Μιχάλη Ζαμπίδη στον Groenhart, κατά την οποία, ο Iron Mike ζήτησε συγγνώμη από το ελληνικό κοινό που δεν κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση, ευχαρίστησε τους Ιάπωνες διοργανωτές που εμπιστεύθηκαν τη διοργάνωση του Κ-1 στην Ελλάδα και έδωσε το μήνυμα σε όλους ότι προχωράει.

Από την πλευρά του, ο Murthel Groenhart πανηγύρισε με την ελληνική σημαία, κάτι που ενθουσίασε τους θεατές, ενώ στην συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα είπε μεταξύ άλλων:

«Νοιώθω πολύ καλά, περίμενα όσο τίποτα άλλο αυτήν την μέρα. Ο Μιχάλης (Ζαμπίδης) είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές παγκοσμίως και ήθελα πολύ να τον αντιμετωπίσω. Τον ξέρω και τον σέβομαι από τότε που ήμουν μικρός και τον έβλεπα στην τηλεόραση στους αγώνες του Κ-1, μαζί με άλλους μεγάλους αθλητές όπως ο Kyshenko. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτή μου την νίκη. Σας ευχαριστώ πολύ όλους».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων:

Προημιτελικός #1
Μιχάλης Ζαμπίδης vs Reece McAllister
Νικητής: M. Ζαμπίδης με ομόφωνη απόφαση



Προημιτελικός # 2
Yasuhiro Kido vs Murthel Groenhart
Νικητής: M. Groenhart με KO στον 1o γύρο



Προημιτελικός # 3
Αrtur Kyshenko vs Chris Ngimbi
Νικητής: A. Kyshenko με ΤΚΟ στο 2o γύρο



Προημιτελικός # 4
Andy Ristie vs Andy Souwer
Νικητής: A. Souwer με ομόφωνη απόφαση



Ημιτελικός # 1
Μ.Ζαμπίδης vs Murthel Groenhart
Νικητής: M. Groenhart με ΤΚΟ (από ιατρό) στον 2o γύρο




Ημιτελικός # 2
Αrtur Kyshenko vs Andy Souwer
Νικητής: A. Kyshenko με oμόφωνη απόφαση

Τελικός
Murthel Groenhart vs Αrtur Kyshenko
Νικητής και K-1 MAX Champion 2012: Groenhart με Κ.Ο στο 2o γύρο



Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v