Σε δημοπρασία το καπέλο και το μπαστούνι του Σαρλό

Από σαράντα έως εξήντα χιλιάδες δολάρια αναμένεται να πουληθούν τα δύο γνωστότερα αντικείμενα της εποχής του βωβού κινηματογράφου, τα οποία δημοπρατούνται την Κυριακή στο Λος Άντζελες.
Σε δημοπρασία το καπέλο και το μπαστούνι του Σαρλό
Σε δημοπρασία βγαίνουν τα δύο πιο αναγνωρίσιμα αντικείμενα του βωβού κινηματογράφου: το καπέλο και το μπαστούνι του Σαρλό, κατά κόσμον Charlie Chaplin πρόκειται να δημοπρατηθούν την Κυριακή στο Λος Άντζελες.

Με τα δύο αυτά αντικείμενα έγινε γνωστός ο «αλητάκος», η φιγούρα του περιπλανώμενου ανέργου, που έκανε διάσημο τον Τσάρλι Τσάπλιν, ο οποίος αποθεώθηκε μέσα από ταινίες όπως τα Φώτα της Πόλης και ΟΙ Μοντέρνοι Καιροί.

Σύμφωνα με τον oίκο Bonham's που διοργανώνει την δημοπρασία, τα αντικείμενα αναμένεται να πουληθούν από 40.000 ως 60.000 δολάρια.

Το καπέλο και το μπαστούνι, ένα σετ από τα πολλά που χρησιμοποιούσε ο διάσημος καλλιτέχνης, προέρχονται από ιδιωτική συλλογή ανθρώπου που συνδέεται με την οικογένεια Τσάπλιν.

Ο χαρακτήρας του Σαρλό δημιουργήθηκε τυχαία μια βροχερή ημέρα στα Στούντιο Κιστόουν το 1914 και έζησε ως τους Μοντέρνους Καιρούς το 1936.

Πηγή: ΑΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v