Ένταξη στην Ελλάδα ζητούν δύο βουλγαρικά χωριά

Την προσάρτησή τους στην Ελλάδα ζητούν οι κάτοικοι δύο γειτονικών βουλγαρικών χωριών, οι οποίοι δήλωσαν εγγράφως πως επιθυμούν να διοικούνται από τη Δράμα ή από την Καβάλα, καθώς δεν αντέχουν τη διαφθορά που επικρατεί στην πατρίδα τους.
Ένταξη στην Ελλάδα ζητούν δύο βουλγαρικά χωριά
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας "Le Figaro", οι κάτοικοι των βουλγαρικών χωριών Τsrantcha και του Brashten, επιθυμούν την προσάρτησή τους στο ελληνικό κράτος.

Τα χωριά αυτά, τα οποία βρίσκονται στην οροσειρά της Ροδόπης και αριθμούν αντίστοιχα εξακόσιους και οχτακόσιους κατοίκους, δηλώνουν πως η επιθυμία τους αυτή οφείλεται στο ότι δεν αντέχουν άλλο τη διαφθορά της Βουλγαρίας. Μάλιστα έχουν ήδη ζητήσει εγγράφως να διοικούνται από την Καβάλα ή από τη Δράμα.

Στα χρόνια του κομουνισμού οι τίτλοι ιδιοκτησίας χάθηκαν και έτσι οι κάτοικοι των χωριών αυτών δεν μπορούν να αποδείξουν πως η γη που κατοικούν και καλλιεργούν είναι δική τους. Η Ιλέν Ντολάπτσιεβ, δημόσιος υπάλληλος του χωριού Τsrantcha δήλωσε πως «στην Ελλάδα σέβονται αυτούς που δουλεύουν τη γη, ενώ εδώ είναι το βασίλειο της απάτης και της διαφθοράς».

Αρκετά νότια χωριά της Βουλγαρίας κατοικούνται από Σαρακατσάνους που διατηρούν ελληνική συνείδηση. Ωστόσο η επιθυμία τους, θα λέγαμε, πως είναι μάλλον ουτοπική.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v