Οίκος ανοχής «χορήγησε» φωτοτυπικό σε σχολείο

Μετά την χορηγία σε ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα της Λάρισας, ο οίκος ανοχής «Σούλα» προθυμοποιήθηκε να χρηματοδοτήσει την αγορά φωτοτυπικού σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας, ύστερα μάλιστα από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Οίκος ανοχής «χορήγησε» φωτοτυπικό σε σχολείο
Πριν από μερικές εβδομάδες, η ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα «Βουκεφάλας» της Λάρισας παρουσίασε την νέα της εμφάνιση με σπόνσορα έναν τοπικό… οίκο ανοχής. Χθες, ο οίκος ανοχής «Σούλα» έγινε (ανεπίσημα) "χορηγός" και σε δημοτικό σχολείο στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, η ιδιοκτήτρια κυρία Χρυσούλα Αλευρίδου, έδωσε χρήματα σε σύλλογο γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου έτσι ώστε να καλυφθεί οικονομικά η αγορά φωτοτυπικού και βιβλιοθήκης.

Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων να επιστρέψει τελικά τη δωρεά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Μετά τις διαστάσεις που έλαβε η δωρεά στον σύλλογό μας, αν και η δωρήτρια προσέγγισε τον σύλλογο μας ως φυσικό πρόσωπο και όχι με την επαγγελματική της ιδιότητα με σκοπό τη διαφήμισή της, αποφασίστηκε να επιστρέψουμε τη δωρεά, μη παραλείποντας να την ευχαριστήσουμε για την πρόθεσή της. Η κάλυψη των όποιων αναγκών και ελλείψεων θα αιτείται πλέον από τη διοίκηση».

Νωρίτερα, ο δικηγόρος και πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου, Δημήτρης Πεγλερίδης, δήλωσε: «Είχαμε απευθυνθεί σε δεκάδες φορείς, αλλά και σε ιδιώτες. Το σχολείο δεν είχε φωτοτυπικό και τελικά βρήκαμε τη δωρεά από την ιδιοκτήτρια ενός οίκου ανοχής, η οποία είναι και πελάτισσά μου».

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας της Πάτρας, Ανδρέας Φίλιας, έκανε λόγο για «κατάντια του ελληνικού κράτους», λέγοντας ότι ο σύλλογος αναγκάστηκε να προβεί σε αυτήν την ενέργεια, αφού το κράτος δεν φροντίζει να στέλνει χρήματα στα σχολεία, για να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v