Το τσάι προλαμβάνει την εμφάνιση διαβήτη

Σημαντικά μικρότερο είναι το ποσοστό των ασθενών από διαβήτη, στις χώρες που καταναλώνουν περισσότερο τσάι. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία και επιβεβαίωσε τις ενδείξεις των επιστημόνων για τις ευεργετικές ιδιότητες των φλαβονοειδών, χημική ουσία που περιέχει το τσάι.
Το τσάι προλαμβάνει την εμφάνιση διαβήτη
Το τσάι μειώνει τις πιθανότητες για εμφάνιση διαβήτη υποστηρίζουν οι επιστήμονες, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως σε χώρες όπου η κατανάλωση τσαγιού είναι μεγαλύτερη, είναι πολύ μικρότερος ο αριθμός των ασθενών από διαβήτη.

Συγκεκριμένα η έρευνα εξέτασε κατά πόσο συνδέεται η κατανάλωση τσαγιού με την εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2 σε πενήντα διαφορετικές χώρες. Τα αποτελέσματα έδειξαν να επιβεβαιώνουν τις υποψίες των επιστημόνων, ότι το τσάι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης της ασθένειας. Οι ευεργετικές αυτές ιδιότητες του τσαγιού οφείλονται σε μια χημική ουσία που περιέχει τα φλαβονοειδή, τα οποία κάνουν τα κύτταρα πιο ανθεκτικά και τα προστατεύουν από τη φλεγμονή.

Νικήτρια χώρα στην κατανάλωση τσαγιού αναδείχθηκε η Ιρλανδία, με περισσότερα από 2 κιλά τσαγιού ανά άτομο το χρόνο, ενώ ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Τουρκία. Τελευταίες στην κατανάλωση τσαγιού βρέθηκαν η Βραζιλία, το Μαρόκο, η Νότια Κορέα και η Κίνα.

«Βέβαια, η συσχέτιση δε συνεπάγεται αιτιότητα», αναφέρει ο συγγραφέας Ariel Beresniak, στο περιοδικό BMJ Open, όπου δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας, «Είναι πολλοί οι παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του διαβήτη και της παχυσαρκίας παγκοσμίως. Μια σημαντική συσχέτιση της κατανάλωσης τσαγιού με τη συχνότητα εμφάνισης του διαβήτη δε θα πρέπει να μας κάνει να πιστεύουμε ότι η χαμηλή κατανάλωσή του συμπεριλαμβάνεται στα αίτια της ασθένειας».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v