Υπουργείο Ανάπτυξης : Δωρεάν τα προϊόντα χωρίς απόδειξη!

Σύμφωνα με νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, δωρεάν θα δικαιούνται να παίρνουν οι καταναλωτές τρόφιμα, ρούχα, αλλά και κερασμένο καφέ ή γεύμα αν οι επιχειρήσεις ή οι επαγγελματίες δεν κόβουν αποδείξεις.
Υπουργείο Ανάπτυξης : Δωρεάν τα προϊόντα χωρίς απόδειξη!
Έναν ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο βρήκε το Υπουργείο Ανάπτυξης για να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή. Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές θα δικαιούνται να παίρνουν δωρεάν τρόφιμα, ρούχα, αλλά και κερασμένο καφέ ή γεύμα αν οι επιχειρήσεις ή οι επαγγελματίες δεν κόβουν αποδείξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς αναμένεται να εντάξει σύντομα στους νέους Κανόνες Διακίνησης Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών διάταξη, με την οποία όσοι επιχειρηματίες δεν «κόβουν» απόδειξη αμέσως, θα δίνουν το δικαίωμα στον πελάτη τους να αγοράζει χωρίς να πληρώνει το αντίτιμο του προϊόντος ή της υπηρεσίας.

Οι κανόνες Διακίνησης Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών που αντικατέστησαν τις αγορανομικές διατάξεις βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση και αναμένεται ο υφυπουργός να ενσωματώσει και αυτήν την ποινή για τους φοροφυγάδες.

Η υποχρέωση αυτή ισχύει στην Κροατία, όπου μάλιστα οι εκεί επιχειρηματίες πρέπει να την αναγράφουν και στους τιμοκαταλόγους, προς ενημέρωση των καταναλωτών.

Πληροφορίες θέλουν επίσης τον υφυπουργό να θεσπίζει αυτή την υποχρέωση όχι μόνο για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, αλλά και για εκείνους που πωλούν προϊόντα. Δηλαδή, δικηγόρους, γιατρούς, ηλεκτρολόγους, ταξί, υδραυλικούς, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, μπαρ, κ.λπ., όπως και για σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης, ηλεκτρικών κ.α.

Πηγή: Real.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v