Διαδικτυακή ψηφοφορία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ο Σύλλογος Νεαρών Αρχαιολόγων της Βρετανίας έχει οργανώσει διαδικτυακή ψηφοφορία σχετικά με τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα. Μέχρι στιγμής, η επιστροφή των Γλυπτών «σαρώνει», αποσπώντας το 98% των ψήφων. 
Διαδικτυακή ψηφοφορία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Λίγους μήνες μετά το περίφημο debate που είχε οργανωθεί στη Βρετανία σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα ή την παραμονή τους στο Βρετανικό Μουσείο, νέα κίνηση κάνει αυτή τη φορά ο Σύλλογος Νεαρών Αρχαιολόγων της Γηραιάς Αλβιόνας, που διοργανώνει online ψηφοφορία για το ίδιο θέμα. 
«Πιστεύετε ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα που εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο θα πρέπει να γυρίσουν στην Ελλάδα;», είναι η ερώτηση που εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου των νεαρών φίλων της Αρχαιολογίας (Βρετανοί έως 17 ετών), και ήδη, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν ψηφίσει 2.278 άνθρωποι. Τα αποτελέσματα ως τώρα, χαρακτηριστικά: Το 98% των ψήφων λέει «ναι» στον επαναπατρισμό.

Ο οργανισμός Intelligent Squared είχε οργανώσει τον Ιούνιο δημόσιο debate ειδικών περί του ίδιου διλήμματος, και το κοινό έκρινε και σε εκείνη την περίπτωση πως η επιστροφή των Γλυπτών στην πατρίδα τους είναι μονόδρομος: 384 ψήφισαν υπέρ του επαναπατρισμού, 125 κατά, ενώ 24 έμειναν αναποφάσιστοι. 

Στην σελίδα των Νεαρών Αρχαιολόγων, κάτω από το poll, αναφέρεται η Ιστορία των Γλυπτών, καθώς και πώς επικράτησε να αποκαλούνται «Ελγίνεια». Μπορείτε κι εσείς να ψηφίσετε εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v