Η 11η Σεπτέμβρη σε 11 εικόνες

Η σύγκρουση, η κόλαση, ο τρόμος, οι προσπάθειες διάσωσης, η απελπισία, τα συντρίμμια. Δώδεκα μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και οι φωτογραφίες από τον τόπο της επίθεσης παραμένουν το ίδιο σοκαριστικές με τότε. Δείτε την Photo Gallery.
Η 11η Σεπτέμβρη σε 11 εικόνες
11 Σεπτεμβρίου 2001. Η πτήση 11 της American Airlines, ένα Boeing 767-223, συντρίβεται πάνω στον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 8:46:30 π.μ. τοπική ώρα. Λίγο αργότερα, η πτήση 175 της United Airlines, ένα Boeing 767-222, συντρίβεται επάνω στον Νότιο Πύργο. Η σύγκρουση μεταδίδεται σε απευθείας μετάδοση, καθώς ήδη τα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν διακόψει το πρόγραμμά τους για να ενημερώσουν για την προηγούμενη πρόσκρουση.

Τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου μπορεί να έλαβαν χώρα στις ΗΠΑ, όμως στην ουσία επηρέασαν ολόκληρο τον κόσμο. Κανόνες ασφαλείας σε αεροδρόμια «ξαναγράφτηκαν» εν μια νυκτί, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν «συστήθηκε» στην ανθρωπότητα, όπως επίσης και η Αλ Κάιντα, οι θεωρίες συνωμοσίας απέκτησαν νέο νόημα και οι προσωπικές ελευθερίες των πολιτών καταπατήθηκαν άμεσα και βίαια στο όνομα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.
Σε κάθε περίπτωση, έστω και για λίγες εβδομάδες γίναμε όλοι… φιλοαμερικάνοι.

Δείτε στη Photo Gallery συγκλονιστικές εικόνες από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v