Ξένες σειρές: Όσες πρέπει να δούμε αυτή τη σεζόν

Παλιοί μας… γνώριμοι, αλλά και νέες αφίξεις συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων για την νέα σεζόν. Σημειώνουμε από τώρα τις ξένες σειρές που θα μας κρατήσουν «κολλημένους» για έναν ακόμα χειμώνα και παίρνουμε μια πρώτη γεύση από τα trailer τους.
Ξένες σειρές: Όσες πρέπει να δούμε αυτή τη σεζόν
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μπορεί το Lost να αποτελεί μακρινό – σνιφ!- παρελθόν, o Dr. House να μην μας διασκεδάζει πλέον με το μαύρο χιούμορ του (παρά μόνο σε επάνάληψη) και η τρίτη σεζόν του Game of Thrones να ξεκινά τον Μάρτιο του 2013 (!), όμως πιστέψτε μας δεν έχουμε κανένα λόγο να τα βάψουμε μαύρα και να επιστρέψουμε στο STAR για την εκατοστή επανάληψη των Friends. Η νέα σεζόν των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων ξεκινά δυναμικά, τόσο με «παλιές καραβάνες» που όμως κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μας, όσο και με νέες αφίξεις που όπως όλα δείχνουν θα μας απασχολήσουν αρκετά. Θα βρουν τον δρόμο τους προς την ελληνική συνδρομητική τηλεόραση; Πιθανότατα ναι. Σε κάθε περίπτωση, κρατάμε σημειώσεις και παράλληλα «φρεσκάρουμε» τους torrent clients μας για παν ενδεχόμενο…

Ο παλιός είναι αλλιώς

Η πολυαναμενόμενη πέμπτη σεζόν του εξαιρετικού Breaking Bad έχει ήδη ξεκινήσει στο δίκτυο AMC και αν κρίνουμε από τα πρώτα έξι επεισόδια συνεχίζει στο στυλ που μας έκανε να την αγαπήσουμε από την πρώτη κιόλας σεζόν. Ο stand up κωμικός Louis C.K. συνεχίζει να φιλοσοφεί στο σύγχρονο Μανχάταν στην τρίτη σεζόν του «Louie», ενώ η δεύτερη σεζόν του πολυβραβευμένου θρίλερ «Homeland» με την Κλερ Ντέινς (Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου) θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Τα ζόμπι δεν μας αφήνουν σε ησυχία και έτσι η τρομακτική σειρά του Φρανκ Ντάραμποντ («Πράσινο Μίλι») με τίτλο «The Walking Dead» συνεχίζεται με τρίτη σεζόν, η οποία κάνει πρεμιέρα στις 14 Οκτωβρίου και όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της μας επιφυλάσσει ουκ ολίγες ανατροπές. Για να δούμε.



Επτά σεζόν και ακόμα δεν μάθαμε πώς συνάντησε την μητέρα τους, όμως ευελπιστούμε η όγδοη του «How I met your mother» να μας διαφωτίσει, επιτέλους. Το πρώτο επεισόδιο θα προβληθεί στις 24 Σεπτεμβρίου από το δίκτυο CBS. Αυτή την στιγμή στην Nova προβάλλεται η έκτη σεζόν της σειράς. Η nerd κωμωδία «Βig Bang Theory» ξεκινά αισίως την έκτη της σεζόν στις 27 Σεπτεμβρίου από το ίδιο δίκτυο, ενώ η τρίτη σεζόν του ατμοσφαιρικού βρετανικού δράματος εποχής “Downton Abbey” θα κάνει πρεμιέρα στη Μεγάλη Βρετανία τον Σεπτέμβριο με την Σίρλεϊ Μακλέιν να προστίθεται στο πλούσιο καστ στο πλευρό της εξαιρετικής Μάγκι Σμιθ.

Αλλά και ο νέος είναι ωραίος

Το FOX ξεκινάει μπαίνει δυναμικά με δέκα νέες σειρές από τις οποίες ξεχωρίζουν το «Last Resort» από τον δημιουργό του «The Shield» με εξαιρετικό καστ (Αντρέ Μπροζέ, Ρόμπερτ Πάτρικ, Σκοτ Σπίντμαν) και τον Μάρτιν Κάμπελ («Casino Royale») να σκηνοθετεί το πιλοτικό επεισόδιο και την ενήλικη και πιο σκοτεινή εκδοχή του «Gossip Girl» εν ονόματι «666 Park Avenue» με τον Τέρι Ο’Κουίν να επιστρέφει στον πρώτο του μεγάλο ρόλο μετά το «Lost».

Δείτε τα trailer των δύο σειρών:





Το φθινόπωρο του 2012 το NBC θα ξεκινήσει έξι νέες σειρές από τις οποίες ξεχωρίζει το «Revolution» με τον Ερικ Κρίπκε του «Supernatural» σε ρόλο σεναριογράφου και τον Τζον Φαβρό του «Iron Man» να σκηνοθετεί τον πιλότο. Προσθέστε και το όνομα του Τζέι Τζέι Έιμπραμς στην παραγωγή και έχετε την συνολική εικόνα της πολλά υποσχόμενης σειράς.

Δείτε το trailer:



Τέλος, το FOX θα ξεκινήσει την σεζόν με πέντε νέες (κωμικές ως επί το πλείστον) σειρές με το «The Mindy Project» και το «The Goodwin Games» από τους δημιουργούς του «How I Met Your Mother» να αποτελούν ξεκάθαρα φαβορί για μια θέση στην λίστα με τις κορυφαίες κωμικές σειρές της χρονιάς.

Δείτε τα trailer:



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v