Η Ιταλίδα που γιόρτασε τα… 105α της γενέθλια!

Μια οικογένεια από την Σαρδηνία έσπασε κάθε ρεκόρ μακροζωίας, αφού η μεγαλύτερη από τα εννιά αδέλφια γιόρτασε τα 105α της γενέθλια, ενώ όλοι μαζί συμπληρώνουν (κρατηθείτε) 818 χρόνια ζωής και 205 ημέρες.
Η Ιταλίδα που γιόρτασε τα… 105α της γενέθλια!
Η ευχή «να τα εκατοστήσεις» δεν έχει κανένα νόημα για την Consolata Melis εδώ και πολύ καιρό, καθώς η αιωνόβια γυναίκα από την Σαρδηνία μόλις γιόρτασε πανηγυρικά τα 105 της χρόνια. Αντιστοίχως, δεν μοιάζει απραγματοποίητη η ευχή «να τα χιλιάσετε» για την οικογένειά της, καθώς αυτή και τα οκτώ της αδέλφια φτάνουν αθροιστικά τα 819 περίπου χρόνια ζωής, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ μακροζωίας. 
Το νησί της Σαρδηνίας άλλωστε είναι γνωστό για το υψηλό προσδόκιμο ζωής των κατοίκων του, καθώς υπολογίζεται πως σε αυτό ζουν 370 άνθρωποι που έχουν… πατήσει τον αιώνα. 

Η Consolata Melis, από το χωριό Perdasdefogu της Σαρδηνίας, έχει εννιά παιδιά, 24 εγγόνια, 25 δισέγγονα και τρία τρισέγγονα. Από τα μάτια της πέρασαν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, εννέα πάπες και πενήντα Ιταλοί πρωθυπουργοί. 

Είναι η μεγαλύτερη από μια οικογένεια εννέα «παιδιών»: Οι τρεις αδελφοί και οι πέντε αδελφές της, παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους είναι επίσης σε εξαιρετική κατάσταση. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η μικρότερη της οικογένειας, η 78χρονη Mafalda θεωρείται, όπως λένε οι ίδιοι, η «μικρή τους μπέμπα». 

Πρόσφατα, μάλιστα, η οικογένεια Melis έλαβε πιστοποιητικό από τα ρεκόρ Γκίνες, ως η πιο… κορακοζώητη φαμίλια στον κόσμο. Να τα χιλιάσουν λοιπόν!

Πηγή: BBC
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v