Ρωσία: Αποτρόπαιο εύρημα σε δάσος των Ουραλίων

Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί του μικρού χωριού Ανίκ, όταν ανακάλυψαν 248 ανθρώπινα έμβρυα, μέσα σε βαρέλια σκορπισμένα στο δάσος. Οι τοπικές αρχές ερευνούν την υπόθεση.
Ρωσία: Αποτρόπαιο εύρημα σε δάσος των Ουραλίων
Διακόσια σαράντα οχτώ ανθρώπινα έμβρυα τοποθετημένα μέσα σε πλαστικά βαρέλια των πενήντα λίτρων ανακάλυψε χτες το βράδυ η ρωσική αστυνομία, σε δάσος στην περιοχή Σβερντλόφσκ των Ουραλίων.

Τα έμβρυα βρέθηκαν κοντά στο χωριό Ανίκ, περί τα 75 χιλιόμετρα βόρεια του Εκατερίνεμπουργκ, πρωτεύουσας της περιοχής, αφού οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν τις αρχές. Όπως μάλιστα αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο ίδιο σημείο η αστυνομία βρήκε ετικέτες επάνω στις οποίες ήταν γραμμένοι οι αριθμοί "40, 24, 27 και 14", οι οποίοι ενδέχεται να αντιστοιχούν στα νοσοκομεία που πέταξαν τα έμβρυα στο δάσος.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, τα έμβρυα διατηρούνταν με φορμαλδεΰδη μέσα στα βαρέλια, τα οποία έφεραν επίσης λίστες με επίθετα και αριθμούς. Μάλιστα, όταν η αστυνομία έφτασε στο δάσος, πολλά από τα καπάκια των βαρελιών ήταν ανοιγμένα και το περιεχόμενό τους είχε σκορπιστεί στο δάσος.

«Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας για την υπόθεση, τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία μπορεί να έχουν σχέση με το σκάνδαλο αυτό», δήλωσε η εκπρόσωπος του τοπικού ραδιοσταθμού του υπουργείου Εσωτερικών, Βαλερί Γκορέλιχ.

«Φαίνεται πως η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για την διαχείριση των βιοϊατρικών αποβλήτων δεν εκτέλεσε τα καθήκοντά της» δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Vladimir Vlasov, αναπληρωτής προϊστάμενος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο ίδιος περιέγραψε την υπόθεση ως «απίστευτη», πρόσθεσε όμως ότι οι ερευνητές σύντομα θα ανακαλύψουν τους υπευθύνους, οι οποίοι θα τιμωρηθούν.

Η.Κ.
Πηγή: BBC.co.uk

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v