Ο Μίκυ Μάους χορεύει στη… Βόρεια Κορέα

Οι κάτοικοι της Βορείου Κορέας είδαν για πρώτη φορά μετά από… 84 χρόνια τον Μίκυ Μάους, την Μίνι, τον Γουίνι και τους άλλους ήρωες της Disney στην κρατική τηλεόραση, χάρη σε πρωτοβουλία του νέου ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.
Ο Μίκυ Μάους χορεύει στη… Βόρεια Κορέα
Αέρας… ανανέωσης πνέει στη Βόρειο Κορέα. Ήδη από τη προηγούμενη εβδομάδα οι Βορειοκορεάτες έχουν πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα, σκουλαρίκια, ψηλοτάκουνα παπούτσια, αλλά και σε πίτσες, χάμπουργκερ και τηγανητές πατάτες που μέχρι πρόσφατα απαγορεύονταν, ενώ τη περασμένη Κυριακή είδαν ζωντανά για πρώτη φορά τον… Μίκυ Μάους και τον Γουίνι!

Στο εντυπωσιακό show το οποίο μεταδόθηκε στη κρατική τηλεόραση, όλοι οι αγαπημένοι παιδικοί ήρωες έκαναν... παρέλαση για χάρη του νέου ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, με φόντο γιγαντοοθόνες που έπαιζαν αποσπάσματα από τη «Χιονάτη» και την «Πεντάμορφη και το Τέρας». Οι κινήσεις αυτές από την πλευρά του Κιμ Γιονγκ Ουν καταδεικνύουν μια προσπάθεια να αλλάξει τα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο οι Βορειοκορεάτες βλέπουν τον ηγέτη τους, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές επιπλέον στόχος είναι ένας εκσυγχρονισμός του τρόπου ζωής των πολιτών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Κιμ «έχει ένα μεγάλο σχέδιο για μια σημαντική αλλαγή στους τομείς της λογοτεχνίας και των τεχνών που θα πραγματοποιηθεί φέτος».

Η εκπρόσωπος πάντως της Γουόλτ Ντίσνεϊ στο Λος Άντζελες δήλωσε πως η χρήση των χαρακτήρων του Ντίσνεϊ έγινε χωρίς την άδεια της εταιρείας.

Δείτε απόσπασμα από την εκδήλωση:



Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v