Βρέθηκε καρχαρίας στο λιμάνι της Κύμης!

Ο μεγαλύτερος καρχαρίας που έχει βρεθεί σε ελληνικά νερά, μπλέχτηκε στα δίχτυα ψαράδων στο λιμάνι της Κύμης, και οι κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να δουν το –ακίνδυνο- κήτος, που διατέθηκε στην αγορά της περιοχής. Δείτε το video.
Βρέθηκε καρχαρίας στο λιμάνι της Κύμης!
Άναυδοι έμειναν ψαράδες από την Κύμη, όταν διαπίστωσαν πως έκαναν την μεγαλύτερη ψαριά της ζωής τους: Στα δίχτυα τους, προ ολίγων ημερών, είδαν μπλεγμένο έναν καρχαρία του είδους «προσκυνητής» - ή όπως αποκαλείται στην περιοχή, «σαπουνάς», που ζύγιζε έναν τόνο και είχε μήκος έξι μέτρα.

«Όταν το έβγαλαν στο λιμάνι μαζεύτηκε κόσμος να δει το θαλάσσιο κήτος, και ρωτούσαν αν είναι επικίνδυνο για τους λουόμενους. Ο Σαπουνάς είναι ένα ακίνδυνο καρχαριοειδές, που φέρνει περισσότερο σε σκυλόψαρο. Είναι το μεγαλύτερο είδος καρχαρία που έχει αλιευτεί στις ελληνικές θάλασσες και παρά το μέγεθός του, είναι ο πλέον άκακος, αφού τρέφεται αποκλειστικά με πλαγκτόν. Χρειάζεται φυσικά να καταναλώνει τόνους πλαγκτόν κάθε μέρα -το στομάχι του χωρά μέχρι και 500 κιλά τροφής- γι αυτό και όταν βρίσκεται μέσα στο νερό έχει πάντα το στόμα του ανοιχτό», γράφει το Kimanews.gr, που βρέθηκε στο λιμάνι εκείνη την ημέρα και κατέγραψε τις σκηνές. Το κήτος διατέθηκε στην αγορά της Κύμης.


Πηγή: Kimanews.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v