Σοκ στην Κίνα με φωτογραφία από επιβεβλημένη έκτρωση

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση μιας 23χρονης στην Κίνα, η οποία μη έχοντας την οικονομική άνεση να πληρώσει το «πρόστιμο δεύτερου παιδιού» αναγκάστηκε δια της βίας να κάνει έκτρωση, ενώ βρισκόταν στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης.
Σοκ στην Κίνα με φωτογραφία από επιβεβλημένη έκτρωση
Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η φρικιαστική φωτογραφία της 23χρονης Φενγκ Τζιαμέι από την επαρχία Σανσί της Κίνας, η οποία φέρεται να υποχρεώθηκε δια της βίας από την Επιτροπή Οικογενειακού Προγραμματισμού να κάνει έκτρωση ενώ ήταν ήδη επτά μηνών έγκυος. Στη φωτογραφία η Φενγκ, εμφανώς καταβεβλημένη, «ποζάρει» δίπλα στο νεκρό έμβρυο .
 
Η φωτογραφία έχει κάνει το γύρο του κόσμου προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από οργανώσεις, οι οποίες ζητούν να δοθεί μια απάντηση από την Εθνική Επιτροπή Οικογενειακού Προγραμματισμού. Όπως αναφέρουν, η 23χρονη δεν είχε να πληρώσει το πρόστιμο των 40.000 γουάν (περί τα 5.000 ευρώ) που ισχύει σε περίπτωση που μια γυναίκα μείνει έγκυος στο δεύτερο παιδί της, με αποτέλεσμα οι άνδρες των αρχών να την αναγκάσουν να υπογράψει ότι συναινεί στην έκτρωση.

«Η ιστορία της Φενγκ Τζιαμέι δείχνει πώς η πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα συνεχίζει να προκαλεί βία εναντίων των γυναικών κάθε μέρα», λέει στο BBC o Τσάι Λινγκ, μέλος της ακτιβιστικής οργάνωσης «All Girls Allowed» στις ΗΠΑ. Από την δεκαετία του ’70, οι αναγκαστικές εκτρώσεις στην Κίνα είναι δυστυχώς πολύ συνηθισμένες λόγω υπερπληθυσμού. Σύμφωνα με τον νόμο, οι Κινέζοι που ζουν στις πόλεις μπορούν να αποκτούν μόνο ένα παιδί και αυτοί που ζουν στις αγροτικές περιοχές δύο, εφόσον το πρώτο είναι κορίτσι.

«Για τέτοιες πράξεις κατηγορούσαν τους Ιάπωνες και τους Ναζί, όμως αυτά συμβαίνουν στη πραγματικότητα και δεν είναι σε καμία περίπτωση μεμονωμένες περιπτώσεις. Αυτοί (οι Αρχές) θα πρέπει να εκτελεστούν», γράφει ένας αναγνώστης σε κινέζικο site ενημέρωσης.

Πηγή: BBC, AFP


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v