Ομογενής χαρίζει την επιχείρησή του σε ανέργους!

Ο Άθα Ματσάκος, ομογενής από το Camperdown της Αυστραλίας, αποφάσισε να χαρίσει την επιχείρησή επιδιόρθωσης αυτοκινήτων του σε κάποιον άνεργο που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα. 
Ομογενής χαρίζει την επιχείρησή του σε ανέργους!
Κι όμως, υπάρχει. Ο λόγος για τον άνθρωπο που αποφάσισε να προσφέρει κάτι πολύτιμο, χωρίς αντάλλαγμα. Ο Άθα Ματσάκος, Έλληνας ομογενής που γεννήθηκε στην Αυστραλία αλλά οι ρίζες του ξεκινούν από την Κατερίνη, χαρίζει την επιχείρηση επιδιόρθωσης αυτοκινήτων σε κάποιον που είναι άνεργος και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. 
Ο Άθα Ματσάκος ζει στην μικρή πόλη του Camperdown κοντά στην Μελβούρνη, και εδώ και χρόνια έβγαζε τα προς το ζην διευθύνοντας το γκαράζ επιδιόρθωσης αυτοκινήτων του, το οποίο αξίζει 150.000 δολάρια. Κι όμως, το «πουλάει» έναντι… 0 δολαρίων. 

Στις πρώτες κιόλας ημέρες της δημοσίευσης της προσφοράς του στην Herald Sun, έλαβε εκατοντάδες τηλεφωνήματα από ανέργους. «Εκείνο που τους λέω είναι να έρθουν να δουν τον χώρο, να εξακριβώσω κι εγώ αν ξέρουν τη δουλειά, αν πράγματι έχουν ανάγκη βοήθειας και αν είναι διατεθειμένοι να ζήσουν σε χωριό» είπε, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Κι αν το πρώτο πράγμα που σκεφτήκατε είναι πως σίγουρα πρόκειται για κάποιον πλούσιο που «τον έχει τον τρόπο του» και δεν του στοιχίζει τίποτα να χαρίσει μια επιχείρηση, εκείνος απαντά: «Όχι ακριβώς. Έχω τα απολύτως βασικά. Δεν χρειάζομαι όμως πολλά. Μέσα στις προτεραιότητές μου, δεν είναι η απόκτηση υλικών αγαθών. Είναι τα έργα που δίνουν χαρά στον άνθρωπο. Μερικοί με ρωτούν "καλά γιατί δεν πουλάς την επιχείρησή σου και τη χαρίζεις;" H απάντηση είναι ότι, στο κλίμα που ζούμε σήμερα, με τόση ανεργία και δυστυχία γύρω μας, με ανθρώπους να στερούνται και τα πλέον βασικά, θα ήταν απάνθρωπο να ζητήσω λεφτά. Δεν μπορώ να το κάνω». 

Μάλιστα, στις υπόλοιπες ασχολίες του συγκαταλέγεται και ένα φεστιβάλ τεχνών και αυτοκινήτων, το Camperdown Cruise, τα έσοδα του οποίου διατίθενται σε τοπικά ιδρύματα. 

Ποιος θα είναι ο τυχερός και ποια είναι τα προσόντα που θα πρέπει να έχει ο άνεργος που θα αποκτήσει ξαφνικά επιχείρηση; «Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί ένα άτομο που να ξέρει τη δουλειά και να αγαπήσει αυτόν τον τόπο. Να τον νιώσει δικό του. Είμαι διατεθειμένος να μείνω τρεις μήνες μαζί του, μέχρι να συνηθίσει, να τον συστήσω στην εδώ τοπική κοινωνία και να τον βοηθήσω να σταθεί στα πόδια του», λέει και συμπληρώνει: «Αν είναι οικογενειάρχης, ακόμη καλύτερα. Θα λύσει το πρόβλημά του γιατί η επιχείρηση αποφέρει αρκετά κέρδη, ώστε να του εξασφαλίσει μια άνετη ζωή. Τα σχολεία εδώ είναι πολύ καλά, υπάρχουν όλες οι ευκολίες σχεδόν για όλα τα σπορ, οπότε το βέβαιο είναι ότι ο τόπος προσφέρεται για οικογενειακή ζωή».

Πηγή: Real.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v