ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Μια ιστορία συνεργασίας και… έμπνευσης!

Αν υπάρχει θέληση και διάθεση για ουσιαστική συνεργασία, όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται, για να οδηγήσουν στην σίγουρη επιτυχία. Αυτό μας διδάσκει και η ιστορία δύο φίλων που έστησαν από το μηδέν έναν χώρο ανταλλαγής επιχειρηματικής… έμπνευσης. 

Μια ιστορία συνεργασίας και… έμπνευσης!

Μάρτιος 2010. Στο open coffee συναντάω τον φίλο μου Σταύρο Μεσσήνη και μου λέει ότι σχεδιάζουν με τον Σπύρο Καπετανάκη να ξεκινήσουν ένα χώρο όπου νέοι επιχειρηματίες θα μπορούν να εργάζονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους με πολύ χαμηλό κόστος.
Ενθουσιάζομαι με την ιδέα… ξέρω όμως ότι θα πάρει πολύ χρόνο και κόπο για να «στηθεί» και τον ρωτάω διακριτικά… 

- Θα κρατήσεις την δουλειά σου, σωστά; (γιατί έχεις και 2 υπέροχα παιδιά σκέπτομαι)
- Ναι, Τζιλ μην ανησυχείς!

Νοέμβριος 2010. Είμαστε 10 επιχειρηματίες σε μια συνάντηση όπου ανταλλάσουμε νίκες και ανησυχίες στο Αλατοσπήλαιο Αθηνών. Η νίκη είναι ότι το Colab είναι πραγματικότητα! Μετά από μήνες προσπάθειας εξεύρεσης χρηματοδότησης, η οποία δεν… βρέθηκε, ο Σταύρος και ο Σπύρος αποφάσισαν να ξεκινήσουν με τα γνωστά FF Funding, friends and family, φίλοι και συγγενείς. Ο Σπύρος έχει αναλάβει 100% την καθημερινή λειτουργία.
 
Ο πρώτος χώρος νοικιάστηκε, όμως ήταν τόσο μεγάλη η απήχηση που χρειάστηκε να μετακομίσουν σε μεγαλύτερο με ορόφους. Επισκέπτομαι τον χώρο σε ένα event - νιώθεις μια αίσθηση φρεσκάδας και θετικότητας μόλις πατάς το πόδι σου και όλοι φαίνονται πολύ απασχολημένοι.

Φεβρουάριος 2012 Entrepreneur Week Greece, ελληνική εβδομάδα επιχειρηματικότητας. Το Colab είναι χορηγός σε μια ενδιαφέρουσα 3ήμερη εκδήλωση όπου μίλησαν πάνω από 70 ομιλητές από την Ελλάδα και άλλες 5 χώρες. Ο Garry Whitehil, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το Entrepreneur week, είπε ότι δεν έχει δει πιο συνεκτικό κλίμα από αυτό που είδε στο Colab. Ντρέπομαι λίγο που το γράφω, αλλά βούρκωσα όταν είδα την αφίσα με το logo του Colab δίπλα σε ονόματα όπως η Εθνική Τράπεζα και το Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο. 

Ο Σταύρος δεν έχει αφήσει την «πρωινή» δουλειά του. Τελειώνει στις 17:00-18:00 και πηγαίνει στο Colab μέχρι αργά το βράδυ. Είναι όμως κοντά σε αυτό το βήμα…. Η Μαρία, η γυναίκα του είναι πολύ συχνά εκεί, χαμογελαστή πάντα. Και κάποιες φορές, θα δεις και τα παιδιά τους. Τι έμπνευση θα είναι για αυτά να έχουν γονείς που υποστηρίζουν 100% το όραμά τους!

Τι έμπνευση και για εμένα… Για εσένα;

Be Unique!  
Τζιλ Δούκα, Life Coach, εισηγήτρια, συγγραφέας 
Ιδρύτρια www.uniuqenessdevelopmentgroup.com   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2