Ο «Τιτανικός» ξανασαλπάρει την Κυριακή!

Το BS Balmoral σάλπαρε την Κυριακή από το Southampton με 1.500 επιβάτες, ακολουθώντας τα ακριβή χνάρια του Τιτανικού, για να τιμήσει την μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν στο ναυάγιό του έναν αιώνα πριν.
Ο «Τιτανικός» ξανασαλπάρει την Κυριακή!
Πέρασαν ήδη 100 χρόνια από το τραγικό ναυάγιο του Τιτανικού στα ανοιχτά του Ατλαντικού, κι όμως η «τρέλα» για το θρυλικό πλοίο καλά κρατεί. Ένα κρουαζιερόπλοιο με επιβάτες 1.500 ανθρώπους, συγγενείς των θυμάτων του 1912 αλλά και «φανατικών» του Τιτανικού σάλπαρε από την Αγγλία αυτή την Κυριακή, για να ακολουθήσει την ακριβή πορεία του «αβύθιστου» πλοίου και να τελέσει «μνημόσυνο» στο σημείο όπου κάποτε 1.500 ψυχές άφησαν την τελευταία τους πνοή στον ωκεανό. 
Το ταξίδι στην μνήμη του Τιτανικού περιλαμβάνει τον ίδιο αριθμό επιβατών με το θρυλικό πλοίο. Το BS Balmoral απέπλευσε σήμερα από το Southampton για ένα 12ήμερο ταξίδι. Η κρουαζιέρα οργανώθηκε μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια για να θυμίζει σε όλα τον Τιτανικό –ασφαλώς εκτός από το θανάσιμο χτύπημα του παγόβουνου- και στην αποβάθρα στοιχίστηκαν επιβάτες με ρούχα εποχής, ενώ στο κατάστρωμα υπήρχε ακόμη και ορχήστρα αντίστοιχη με εκείνη που λέγεται πως έπαιζε μέχρι το τραγικό τέλος. 

Το σημερινό πλοίο, όντας μικρότερο και λιγότερο γρήγορο από τον Τιτανικό, ξεκίνησε δύο ημέρες νωρίτερα, για να φτάσει στο σημείο του ναυαγίου τις 15 Απριλίου, ώστε να τελεστεί «μνημόσυνο» στον ωκεανό ακριβώς έναν αιώνα μετά την τραγική σύγκρουση.  «Το να θυμάσαι τους νεκρούς δεν είναι νοσηρό», δήλωσε επιβάτης του σημερινού «Τιτανικού» για την ιδέα του ταξιδιού που πολλοί επέκριναν.

Οι επιβάτες του Balmoral προέρχονται από 28 χώρες, και ανάμεσά τους συγκαταλέγονται συγγενείς όσων πέθαναν αλλά και επέζησαν του ναυαγίου, καθώς και ιστορικοί ή απλώς άνθρωποι που πάντα ένιωθαν μια έλξη από τους «θρύλους» του Τιτανικού. Τα εισιτήρια για την κρουαζιέρα κόστισαν από 2.799 ως 5.995 λίρες. 

Πηγή: 9news.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v