SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Ο έρωτας κατακτά τα… panda!

Το δύο μοναδικά panda που δηλώνουν κάτοικοι Βρετανίας, ο Yang Guang και η Tian Tian, έχουν 36 ώρες στην διάθεσή τους για να ερωτευθούν και να αποκτήσουν το πολυπόθητο νεογνό τους. Και ο ζωολογικός κήπος του Εδιμβούργου θα κάνει… τα πάντα για να τα καταφέρουν.

Ο έρωτας κατακτά τα… panda!

Τέσσερις μήνες πριν, μια πτήση από την Κίνα φέρνει στο Εδιμβούργο δύο αξιαγάπητα panda, τον Yang Guang και την Tian Tian, τα οποία έκτοτε ζουν σε διπλανούς περιφραγμένους χώρους στον Ζωολογικό Κήπο του Εδιμβούργου, αποτελώντας τα μοναδικά ζώα του είδους τους στην Βρετανία.
Από την πρώτη στιγμή, οι επιστήμονες άρχισαν να μελετούν τις συνήθειες των δύο γιγαντιαίων ζώων, με απώτερο σκοπό να εντοπίσουν τις κατάλληλες συνθήκες, υπό τις οποίες τα panda θα μπορούσαν να προσεγγίσουν ερωτικά το ένα το άλλο. 

Οι ορμόνες της Tian Tian ελέγχονταν καθημερινά, το ίδιο και οι συνήθειες του… μπάνιου της, ενώ από την άλλη πλευρά οι επιστήμονες μελετούσαν την όρεξη του Yang Guang για καλάμια μπαμπού. Μετά από πολλές μετρήσεις, σήμανε ο συναγερμός: Η Tian Tian (που σημαίνει… «Γλυκούλα») έχει ωορρηξία, και αυτό το γεγονός δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητο.

Έτσι, ο Ζωολογικός Κήπος αποφάσισε να τους ανοίξει τον «δρόμο της αγάπης», φτιάχνοντας ένα τούνελ ενδοεπικοινωνίας ανάμεσα στους δύο χώρους όπου ζουν. Αυτό, όμως, που πιέζει τα πράγματα είναι πως τα θηλυκά panda παρουσιάζουν ωορρηξία μία φορά τον χρόνο, και διαρκεί 36 ώρες. Τόσο χρόνο έχουν λοιπόν τα δύο panda για να έρθουν κοντά και να… ερωτοτροπήσουν ώστε να αποκτήσουν παιδί. 

Για να βοηθήσουν την προσπάθειά τους, οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου έχουν καταστήσει τον χώρο μη επισκέψιμο και απενεργοποίησαν τις κάμερες για την online παρακολούθησή τους. Παρ’ όλα αυτά, οι πιθανότητες εξακολουθούν να είναι εναντίον τους, καθώς η ωορρηξία θα πρέπει να συμπέσει με την αντίστοιχη «ερωτική διάθεση» του αρσενικού, ενώ, άλλωστε, συχνά τα θηλυκά panda εμφανίζουν ψευδο-εγκυμοσύνη. 

Αν τελικά υπάρξει έμβρυο, οι επιστήμονες θα μπορέσουν να το γνωρίζουν αρκετούς μήνες αργότερα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρόκειται για το πρώτο μόλις έτος συνύπαρξής τους, και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για να ξαναπροσπαθήσουν.

Πηγή: Guardian

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2