Ιταλοί δήμαρχοι δωρίζουν τον μισθό τους στην Ελλάδα

Οι δήμαρχοι δύο μικρών ιταλικών πόλεων ανακοίνωσαν πως χαρίζουν τους μισθούς τους στην Ελλάδα, σε μια συμβολική κίνηση στήριξης της χώρας, που όπως αναφέρουν στις επιστολές τους, γέννησε τον δυτικό πολιτισμό και την ιδέα της Ευρώπης.
Ιταλοί δήμαρχοι δωρίζουν τον μισθό τους στην Ελλάδα
«Ξέρω πως είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δείχνουν να αγνοούν τι συμβαίνει στην Ελλάδα, γι’ αυτό σκέφτηκα αυτή την πράξη αλτρουισμού, αδελφικότητας και αλληλεγγύης: Είμαστε παιδιά της Ελλάδας». Αυτά είναι τα λόγια του Μάρκο Γκάλντι, δημάρχου της μικρής πόλης Cava de’ Tirreni της Ιταλίας, κοντά στην πόλη Σαλέρνο, ο οποίος ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες πως δωρίζει τον μισθό του στους Έλληνες ως ένδειξη στήριξης. Το παράδειγμά του ακολούθησε λίγο αργότερα με ανακοίνωσή του ο Giovanni Moscatiello, δήμαρχος της πόλης Baronissi.

Απ’ ό,τι φαίνεται, οι εκδηλώσεις συμπαράστασης υπό το σύνθημα «We are all Greeks» είχαν απήχηση όχι μόνο στους λαούς της Ευρώπης αλλά και στους «άρχοντές» τους. «Υπάρχει ένα έθνος στην Ευρώπη που λέει πως δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την θλιβερή περίσταση, έχει δίκιο: κανένας στην Ευρώπη και στον κόσμο δεν τους βοηθά. Κι όμως, η Ελλάδα μας έχει δώσει την φιλοσοφία, την ποίηση, την λογοτεχνία, το θέατρο και την μουσική», αναφέρει ο Μάκρο Γκάλντι στην επιστολή που έλαβαν εκ μέρους του οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ιταλίας, καθώς και οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Οι Έλληνες μας έδωσαν τον πολιτισμό», συνεχίζει ο Γκάλντι: «Πού είναι η Ευρώπη που πάντα ήθελαν οι πατέρες μας; Πού είναι η Ευρώπη του Μπάιρον που πολέμησε για την ανεξαρτησία της Ελλάδας; Πού είναι η Ευρώπη της ειρήνης και της δικαιοσύνης; Το να εγκαταλείπουμε την Ελλάδα είναι σαν να εγκαταλείπουμε την ιδέα της Ευρώπης που όλοι θέλουμε και αγαπάμε».

Ο 46χρονος δήμαρχος υπογράμμισε την σημασία της Ελλάδας για την Κάτω Ιταλία και τελικά ανακοίνωσε πως δωρίζει τον μισθό του, ύψους 1.100€ στην χώρα μας. Με τη σειρά του, ο δήμαρχος του Baronissi προσέφερε τον μισθό του ύψους 780€ στην Ελλάδα, δηλώνοντας: "Όλοι οι ηγέτες της Ελλάδας έχουν σίγουρα διαπράξει σοβαρά σφάλματα κατά τα τελευταία έτη. Αλλά θα ήταν το ίδιο ανεύθυνο αν δεν υποστηρίζαμε τώρα εμείς με κάθε τρόπο την χώρα που γέννησε τον δυτικό πολιτισμό".

Πηγή: 9colonne.it
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v