Παραιτήθηκε του μισθού του ο Κάρολος Παπούλιας

Σε μια συμβολική κίνηση, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αποφάσισε να παραιτηθεί από το δικαίωμά του στην προεδρική αποζημίωση, ζητώντας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κινήσει τις διαδικασίες για να σταματήσει η παροχή της χρηματικής του αμοιβής.
Παραιτήθηκε του μισθού του ο Κάρολος Παπούλιας
Μετά από την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να υπερψηφίσει το νέο Μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται και πλήττουν τους Έλληνες φορολογούμενους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας αποφάσισε να παραιτηθεί του μισθού του, θέλοντας να δώσει με αυτή την συμβολική κίνηση το παράδειγμα στους δημόσιους αξιωματούχους που λαμβάνουν δυσθεώρητες αμοιβές, σε μια περίοδο που το πορτοφόλι του μέσου Έλληνα δοκιμάζεται.

Έτσι, ο κ. Παπούλιας βρέθηκε στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του ζήτησε να κινήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να παύσει η χορηγία του δημοσίου προς την Προεδρία.

Σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό, η χορηγία αυτή ανέρχεται στα 283.694€ ετησίως, την ίδια στιγμή που ο βασικός μισθός για έναν νέο έχει κατρακυλήσει στα 400€ περίπου. Μετά την παραίτηση του κ. Παπούλια από τον μισθό του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως «πρόκειται για μια συμβολική κίνηση που τον τιμά».

Σε ανάλογες δηλώσεις, με την ευχή η πράξη του να βρει κι άλλους μιμητές, προχώρησε και ο υπουργός Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον οποίο ο Κάρολος Παπούλιας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση το μεσημέρι της Τετάρτης. Το ΚΚΕ αντίθετα, με σχετική ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε την κίνηση Παπούλια «άλλοθι στα αντιλαϊκά μέτρα», σημειώνοντας πως αυτό που μετρά είναι η στάση απέναντι σε αυτά τα μέτρα.

Ποια είναι η δική σας γνώμη για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να παραιτηθεί του μισθού του; Πείτε μας την άποψή σας σχολιάζοντας στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v