40αρες και κούκλες: Πώς τα καταφέρνουν;

Πριν βιαστείτε να τα ρίξετε όλα στα γονίδια και στους πέντε εκατομμύρια ειδικούς που τις αναλαμβάνουν, μάθετε πως κάποιες από τις ομορφότερες 40αρες του πλανήτη κρύβουν απλώς κάποια εξαιρετικά μυστικά. Τα οποία μόλις ανακαλύψαμε.
40αρες και κούκλες: Πώς τα καταφέρνουν;
της Έλενας Μπούλια

Φυσικά και έχουν ρυτίδες –ή τουλάχιστον είχαν πριν το botox. Φυσικά και τα μαλλιά τους είναι θαμπά και άτονα –ή θα ήταν αν δεν χρησιμοποιούσαν τα κατάλληλα προϊόντα. Και εννοείται πως έχουν κυτταρίτιδα –αν και γυμνάζονται συστηματικά για να αποτρέψουν την εξάπλωσή της. Οι ωραιότερες 40αρες celebrities επιβεβαιώνουν το ρητό πως δεν υπάρχουν άσχημες γυναίκες παρά γυναίκες αρκετά τεμπέλες για να περιποιηθούν τον εαυτό τους. Και χωρίς αρκετά χρήματα ή χρόνο –θα συμπληρώσουμε εμείς.

Ας δούμε, ωστόσο, πώς καταφέρνουν τέσσερις από τις εντυπωσιακότερες σαραντάρες του Hollywood να διατηρούν λαμπερή επιδερμίδα και τέλειο μακιγιάζ, νεανικά μαλλιά, και απίστευτα σφριγηλό σώμα και… ας κλέψουμε κάποια από τα μυστικά τους.

Επιδερμίδα
…σαν της Jennifer Aniston, η οποία στα 42 της δείχνει να έχει επιδερμίδα 20αρας.

Πώς τα καταφέρνει; Σύμφωνα με τους ειδικούς για να έχει μία γυναίκα σφριγηλή επιδερμίδα ακόμα και μετά τα 40 πρέπει να έχει ξεκινήσει από μικρότερη ηλικία να φροντίζει το δέρμα της, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες κρέμες και ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά: Οι ειδικοί συμβουλεύουν γυναίκες κάθε ηλικίας να εφαρμόζουν κάθε πρωί στο πρόσωπό τους κρέμες με αντηλιακή προστασία και αντιοξειδωτικά.

Επιπλέον, μπορούν να συμβουλευτούν τον δερματολόγο τους για την χρήση κρέμας με Retin A. Το Retin A είναι ένα φαρμακευτικό παρασκεύασμα από ρετινοϊκό οξύ και τρετινόη σε μορφή τζελ ή κρέμας το οποίο διεγείρει τα κύτταρα της επιδερμίδας ώστε να δημιουργήσουν ένα παχύτερο επίπεδο επιδερμίδας. Με αυτόν τον τρόπο παράγεται κολλαγόνο και αναπτύσσονται νέα κύτταρα στο δέρμα βελτιώνοντας ταυτόχρονα την συνολική όψη της επιδερμίδας.

Τέλος, σημαντικοί στην διατήρηση νεανικής επιδερμίδας είναι και οι καθαρισμοί-ενυδατώσεις προσώπου, κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας, αλλά και η διατροφή, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει τροφές με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Μακιγιάζ
…σαν της Juliana Marguilies, 46 ετών σήμερα, η οποία έχει βρει το «μαγικό πινέλο» με το οποίο καλύπτει κάθε ατέλεια του προσώπου της.

Πώς τα καταφέρνει; Στα σαράντα της η κάθε γυναίκα γνωρίζει πλέον καλά το προσωπικό της στιλ και τα χρώματα που της πάνε ή όχι. Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζει είναι το πώς θα τοποθετήσει σωστά το make up ώστε να καλύπτει συγκεκριμένα σημεία κάνοντάς την να δείχνει χρόνια νεώτερη.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τις γυναίκες άνω των σαράντα να επιλέγουν ματ σκιές για τα μάτια, και όχι γυαλιστερές που κάνουν τις γραμμές των ρυτίδων να φαίνονται πολύ εντονότερες. Επιπλέον, συνιστούν να αποφεύγεται το πολύ έντονο μακιγιάζ πιστεύοντας ότι «καλύπτει». Αυτά που πραγματικά καλύπτουν και «κόβουν» χρόνια είναι ένα πολύ καλό concealer, μία ημιδιάφανη πούδρα, ελαφρύ ρουζ, μαύρο κρεμ eyeliner, πλούσια μάσκαρα και κραγιόν σε χρώματα που «δένουν» με τα φυσικά χρώματα της γυναίκας.

Μαλλιά
…σαν της Demi Moore, η οποία φέτος γίνεται 50 ετών. Κι όμως τα μαλλιά της είναι τόσο ζωντανά και λαμπερά σαν μικρού κοριτσιού.

Πώς τα καταφέρνει; Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στη ζωή της γυναίκας κατά την τέταρτη δεκαετία, το οποίο δεν περιέχει πια τον τίτλο «κοπέλα». Τότε είναι η στιγμή να αποχαιρετίσει το «πρακτικό» κούρεμα των 30s και να αναζητήσει με την βοήθεια του κομμωτή της στιλ μαλλιών που θα την ανανεώσουν και της δώσουν στιλ. Ένα μπομπέ καρέ, ένα μακρύ με έντονο φιλάρισμα ή πυκνές αφέλειες είναι κάποια στιλ που μπορούν να σας κάνουν να δείχνετε πολύ νεώτερη.

Πολλές 40αρες, βέβαια, θα αναρωτηθούν αν μπορεί μια γυναίκα να έχει πολύ μακριά μαλλιά μετά τα 40. Οι ειδικοί, ωστόσο, υποστηρίζουν πως η άποψη πως όσο μεγαλώνει μια γυναίκα τόσο πρέπει να κονταίνουν τα μαλλιά της είναι εντελώς λάθος και αυτό το επιβεβαιώνει ξεκάθαρα το look της αξεπέραστης Demi Moore. Ό,τι μήκος κι αν έχουν τα μαλλιά, σημασία έχει να είναι λαμπερά και υγιή. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να εφαρμόζετε μάσκα στα μαλλιά σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, να χρησιμοποιείτε καλής ποιότητας καλλυντικά μαλλιών και να τα «καθαρίζετε» συχνά κόβοντας τις άκρες.

Σώμα
…σαν της Elle MacPherson, η οποία είναι 47 ετών και μητέρα δύο παιδιών (οι φωτογραφίες είναι από τον περασμένο Δεκέμβριο). Τα σχόλια περιττεύουν.

Πώς το κάνει; Δεν απαιτεί κανείς από εσάς να έχετε στα 40+ σας το σώμα της Elle McPherson, η οποία ανέκαθεν ως μοντέλο κατείχε τον τίτλο «The Body». Λίγες γυναίκες, άλλωστε, σε αυτήν την ηλικία έχουν την δυνατότητα να περνούν τις διακοπές των Χριστουγέννων κάνοντας σερφ στην Αυστραλία. Ωστόσο, ο προσωπικός γυμναστής της λέει πως δεν είναι τόσο δύσκολο για μία γυναίκα να έχει σφριγηλό σώμα ακόμα και μετά τα 40, ακόμα κι αν τα γονίδιά της την οδηγούν στον αντίθετο δρόμο.

Οι βασικοί κανόνες, σύμφωνα με τον ειδικό, είναι η διατροφή της γυναίκας να αποτελείται αποκλειστικά από φυσικές και υγιεινές τροφές (οργανικά λαχανικά, άπαχα κρέατα, πολλά φρούτα και ψάρια) και να γυμνάζεται όσο πιο συχνά μπορεί, ακόμα και καθημερινά από λίγο (πηγαίνοντας π.χ. για περπάτημα ή για jogging).

Θέλετε νεανικό στιλ και στα ρούχα ακόμα και αν είστε άνω των 50; Δείτε στα Σχετικά Άρθρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v