Δίδυμα αδέρφια… με διαφορά πέντε ετών!

Ο πεντάχρονος Reuben από την Αγγλία απέκτησε πριν λίγες εβδομάδες αδερφή. Και μάλιστα, είναι η δίδυμη αδερφή του. Δείτε τα «μικρά θαύματα» της τεχνητής γονιμοποίησης και πώς ένα ωάριο μπορεί να… καθυστερήσει μισή δεκαετια.
Δίδυμα αδέρφια… με διαφορά πέντε ετών!
Ο πεντάχρονος Reuben Blake από το Gloucestershire της Αγγλίας θα επιστρέψει στο σχολείο αυτές τις ημέρες μετά τις διακοπές των γιορτών. Όχι όμως και η δίδυμη αδερφούλα του: Εκείνη θα πρέπει να περιμένει πέντε χρόνια.

Κι αυτό γιατί, παρότι η μητέρα τους συνέλαβε τα δύο αδέλφια από την ίδια «φουρνιά» γονιμοποιημένων ωαρίων, γεννήθηκαν με πέντε χρόνια διαφορά. Οι Blakes προσπαθούσαν επί χρόνια να κάνουν οικογένεια, χωρίς επιτυχία, μέχρι που ξεκίνησαν θεραπεία γονιμότητας το 2005. Κατά την εργαστηριακή διαδικασία, πέντε έμβρυα δημιουργήθηκαν και τοποθετήθηκαν στην μήτρα της κ. Blake, γεγονός που οδήγησε στην γέννηση του Reuben τον Δεκέμβριο του 2006.

Τα υπόλοιπα έμβρυα διατηρήθηκαν σε χαμηλή θερμοκρασία στο εργαστήριο, σε περίπτωση που το ζευγάρι θελήσει να αποκτήσει άλλο ένα παιδί – κάτι που έγινε πριν ένα χρόνο. Έτσι, ήρθε στον κόσμο πριν λίγες εβδομάδες ο Floren, πέντε χρόνια μετά τον δίδυμο αδερφό της.

«Δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό και το λέω σε όλους», δηλώνει ο ευτυχής κ. Blake. «Παρεμπιπτόντως, είναι δίδυμα αδέρφια», κεραυνοβολεί όσους τον συναντούν με τα δύο του πιτσιρίκια. «Όταν είπαμε στο ιατρικό προσωπικό που θα έπαιρνε μέρος στην Καισαρική της Floren την ιστορία, ενθουσιάστηκαν, μας είπαν πως είναι η πρώτη φορά που συναντούν κάτι τέτοιο», λέει η μητέρα των δίδυμων παιδιών.

Ο πεντάχρονος Reuben, αν και δεν ήταν σίγουρος αν θέλει αδέλφια, και παρά την προτίμησή του για αδερφό, έχει πλέον λάβει στα σοβαρά τον ρόλο του μεγάλου αδελφού. «Είναι πολύ τρυφερός μαζί της. Είναι πολύ ωραίο το ότι βρίσκεται σε μια διαφορετική φάση. Έχει ξεκινήσει το σχολείο, το λατρεύει και εμείς έχουμε πολύ χρόνο να αφιερώσουμε στην Floren όσο εκείνος λείπει», λέει ο κ. Blake. «Ξέρει ότι η αδερφή του ήταν “στην κατάψυξη” – του αρέσει να λέει πως ήταν μαζί με το κοτόπουλο και τις κατεψυγμένες πατάτες- κι έτσι καταλαβαίνει ότι είναι δίδυμοι, ωστόσο δεν κατανοεί πώς έγινε όλο αυτό στην πραγματικότητα», δήλωσε η μητέρα του.

Τα δύο αδέλφια μοιάζουν πολύ μεταξύ τους , καθώς όπως λένε οι γονείς τους, ο Reuben όταν γεννήθηκε ήταν μία μεγαλύτερη εκδοχή της Floren. Ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους μοιάζουν επίσης: Η επτά εβδομάδων Floren είναι αρκετά φωνακλού και αποφασιστική – έως πεισματάρα, λένε οι γονείς.

Πηγή: Telegraph
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v