Σταρ εναντίον επιστήμης

Η θάλασσα είναι αλμυρή γιατί είναι γεμάτη από σπέρμα φάλαινας, ο πονόλαιμος οφείλεται σε δυσλειτουργία του εντέρου, τα τακούνια βάζουν τα γυναικεία πόδια σε θέση… οργασμού. Η περίεργη σχέση των σταρ με την επιστήμη αποτυπώνεται σε μία λίστα!
Σταρ εναντίον επιστήμης
Η θάλασσα είναι αλμυρή γιατί είναι γεμάτη από σπέρμα φάλαινας, ο πονόλαιμος οφείλεται σε δυσλειτουργία του εντέρου, τα τακούνια βάζουν τα γυναικεία πόδια σε θέση… οργασμού. Η οργάνωση SAS (Sense About Science) δημοσίευσε την ετήσια λίστα της με τις χειρότερες διαστρεβλώσεις της επιστήμης από διάσημα χείλη και ανέδειξε τους σταρ που με τις απόψεις τους καταπατούν κάθε έννοια επιστημονικής απόδειξης, ενίοτε και κοινής λογικής.

Για όλα φταίει το παχύ έντερο

«Είχα πολλούς πονόλαιμους και μία από τις αδερφές μου μού είπε ότι όλες οι ασθένειες ξεκινούν από το παχύ έντερο. Ξεκίνησα να παίρνω μία σκόνη που καθαρίζει το παχύ έντερο, αναμεμειγμένη με φρέσκο χυμό κάθε πρωί και η διαφορά ήταν τεράστια», δήλωσε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Suzi Quatro στην εφημερίδα Daily Mail.

Η άποψη του ειδικού: Η απάντηση έρχεται από τη γαστρεντερολόγο Melita Gordon που εξηγεί: «Το παχύ έντερο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ορισμένες αρρώστιες, αλλά σίγουρα δεν είναι η αιτία όλων των ασθενειών». Και συνεχίζει γι’ αυτούς που ίσως έχουν ακόμη κάποιες αμφιβολίες: «Οι πονόλαιμοι δεν προέρχονται από το παχύ έντερο. Προκαλούνται από ιούς που εισέρχονται στον οργανισμό από τη μύτη και το στόμα. Η λήψη “καθαριστικών εντέρου” δεν έχει καμιά ευεργετική επίδραση στον λαιμό σας – ούτε στο παχύ έντερό σας».

Το εμβόλιο κατά του HPV προκαλεί διανοητική καθυστέρηση

Η Ρεπουμπλικανή υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Michele Bachmann, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αφηγήθηκε την ιστορία μιας γυναίκας από τη Φλόριντα, η οποία δήλωσε ότι η κόρη της είχε γίνει «διανοητικά καθυστερημένη» επειδή είχε κάνει το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου.

Η άποψη του ειδικού: Πολλοί γιατροί εξέφρασαν φόβους ότι ίσως χρειαστούν χρόνια για να αντιστραφεί η αρνητική εντύπωση για το εμβόλιο που προξένησαν οι δηλώσεις της Bachmann.

Οι φάλαινες κάνουν τη θάλασσα αλμυρή

Από τη λίστα του 2011 δεν θα μπορούσε να λείπει το πρόσφατο σχόλιο της τηλεοπτικής σταρ-παίκτριας σε ριάλιτι του MTV, Nicole Polizzi: «Δεν μου αρέσει η παραλία. Σιχαίνομαι τους καρχαρίες και το νερό που είναι γεμάτο με σπέρμα φάλαινας. Γι’ αυτό ο ωκεανός είναι αλμυρός».

Η άποψη του ειδικού: Ο ωκεανογράφος Simon Boxall απορρίπτει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της Polizzi. «Θα απαιτούνταν υπερβολικά πολύ σπέρμα φάλαινας για να γίνει η θάλασσα τόσο αλμυρή».

Τα ψηλά τακούνια και ο οργασμός

Ο διάσημος γάλλος σχεδιαστής παπουτσιών, Christian Louboutin, αναπαρήγαγε δημοσίως την άποψη για τα ψηλοτάκουνα παπούτσια μιας προσκεκλημένης του σε πάρτι. «Είπε ότι αυτό που είναι σεξουαλικό στα ψηλά τακούνια είναι η καμάρα του ποδιού, επειδή είναι ακριβώς η θέση του ποδιού μίας γυναίκας όταν έχει οργασμό. Επομένως, το να βάζεις το πόδι σου σε τακούνι, είναι σαν να βάζεις τον εαυτό σου σε οργασμική κατάσταση», εξήγησε.

Η άποψη του ειδικού: Ο Kevan Wylie, σύμβουλος στη σεξουαλική ιατρική, απαντά στεγνά ότι είναι σημαντικό να διαχωρίζουμε την αιτία από το αποτέλεσμα. «Το πόδι μιας γυναίκας μπορεί να είναι σε αυτή τη θέση κατά τη διάρκεια του οργασμού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το να βάζει το πόδι της σε αυτή τη θέση κάτω από άλλες συνθήκες θα καταλήξει σε οργασμό», διευκρινίζει.

Δείτε όλη τη λίστα του 2011, κάνοντας κλικ εδώ.

Όχι στην ψευδο-επιστήμη

Η SAS τονίζει ότι παρά το αστείο ύφος της λίστας, ο σκοπός της είναι πολύ σοβαρός. «Είναι δελεαστικό για κάποιον απλώς να παραβλέψει τα σχόλια των διασήμων για την επιστήμη και την υγεία, αλλά οι απόψεις τους διαδίδονται ευρέως και από τη στιγμή που θα δημοσιευθεί η γνώμη ενός σταρ για την πρόληψη του καρκίνου ή για το περιβάλλον, είναι δύσκολο να την ανατρέψεις», σχολίασε η διευθύντρια του SAS, Tracey Brown. «Σε μία εποχή που οι σταρ κυριαρχούν στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, η ανάγκη για αξιόπιστη επιστήμη και αποδείξεις είναι μεγαλύτερη από ποτέ».

Πηγή: Reuters
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v